Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Κλιματική αλλαγή τι κάνουμε;

 Κάθε χρόνο τον Ιούλιο - Αύγουστο καιγόμαστε με την παραμικρή σπίθα που θα βρεθεί στα δάση μας. Φέτος με την παρατεταμένη ξηρασία που είχαμε τα δέντρα δε χρειάζονταν παρά μόνο μία μικρή εστία για να γίνουν παρανάλωμα του πυρός. Κάηκε όλη η Βόρεια Εύβοια, τα βουνά της Αττικής και η Ηλεία. Ο καπνός σκέπαζε τα πάντα όπως είδαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Κλιματική αλλαγή τι κάνουμε;

Η WWF και άλλες οικολογικές οργανώσεις μας προειδοποιούν ότι αυτά τα ακραία φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν. Τις τεράστιες πυρκαγιές θα ακολουθήσουν οι απότομες και με πολύ νερό πλημύρες. Το χειμώνα θα έχουμε απότομους παγετούς. Και οι άνεμοι θα δημιουργούν καταιγίδες σε πολλά μέρη του πλανήτη, όπως για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να ενημερωθούμε και να αναλάβουμε δράση από σήμερα. Ήδη οι επιστήμονες λένε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Μπορούμε όμως να εμποδίσουμε την περαιτέρω επιδείνωσή της. Πρέπει να αλλάξουμε στάση. Να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις μας να αλλάξουν στάση.

Γι αυτό το λόγο έγραψα αυτό το μήνυμα. Για να μας αφυπνήσω όσο μπορώ. Ψάχνω να βρω μία οργάνωση να γίνω κι εγώ μέλος. Μία οργάνωση που θα παλεύει για το καλό του πλανήτη αυτού. Δεν έχουμε πουθενά αλλού να πάμε. Αν καταστρέψουμε κι αυτό το κομμάτι που τόσο απλόχερα μας δόθηκε δε θα έχουμε πουθενά αλλού να στραφούμε.

Αναμένω τα σχόλιά σας και πώς εσείς αντιμετωπίζετε αυτή την καταστροφή που συντελείται γύρω μας σιωπηλά και συνεχόμενα.

4 σχόλια:

  1. Το τώρα που μέσα σε μια στιγμή γίνεται πριν. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του κακού. Πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα μπορείς να ζήσεις την κόλαση στον παράδεισο που εσύ δημιούργησες. Καημένε άνθρωπε! Πιόνι στη σκακιέρα ενός καλοστημένου παιχνιδιού είσαι. Όχι βέβαια πως δεν φταις κι εσύ όταν με το ένα χέρι δημιουργείς και με το άλλο καταστρέφεις. Και ύστερα μιλάμε για γαλάζιο πλανήτη!
    Να είσαι καλά Νατάσσα μου!
    Καλή Παναγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις Αννίκα μου συμφωνώ με όσα λες. Να προσπαθήσουμε να αφυπνηστούμε για να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλά κάνεις και το θίγεις το θέμα Νατάσσα μου. Και μπράβο για την ευαισθησία σου.
    Όταν όμως βλέπεις ότι εταιρείες κολοσσοί ανά τον κόσμο και μαζί με αυτές και πολιτικές κυβερνήσεις, αρνούνται να υπογράψουν πρωτόκολλα μείωσης εκπομπών καυσαερίων, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι το ζήτημα είναι ακραιφνώς πολιτικό.
    Την καλησπέρα μου κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το άσχημο είναι ότι πρώτα οι κυβερνήσεις πρέπει να ξεκινήσουν για να ακολουθήσουμε. Δύσκολα να τα καταφέρουμε χωρίς την υποστήριξη της πολιτείας

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου