Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Δίαιτα και μύθοι για το χάσιμο βάρους

Κατά καιρούς όλοι έχουμε δει διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να χάσουμε γρήγορα και εύκολα βάρος. Τα διαιτολόγια δίνουν και παίρνουν. Οι συνταγές ποικίλουν και η γκάμα είναι μεγάλη. Χημικές δίαιτες, δίαιτες με μείωση των ζυμαρικών και υδατανθράκων με ταυτόχρονη αύξηση των πρωτεϊνών, και τόσες άλλες.
Δίαιτα και μύθοι για το χάσιμο βάρους

Βρήκα διάφορες δίαιτες. Ακολούθησα τα προγράμματα διατροφής που ήταν πιο προσιτά σε εμένα και περιελάμβαναν τις τροφές που τρώω. Τελικά, με τη βοήθεια και μόνο διαιτολόγων έχασα κάποια κιλά. Όμως τα κιλά που έχασα τα ξαναπήρα και μάλιστα έβαλα και παραπάνω. Κι αυτό έγινε γιατί τη δίαιτα την εφαρμόζεις με θρησκευτική ευλάβεια μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά από λίγο τη βαριέσαι. Βαριέσαι να τρως τις ίδιες άνοστες και άπαχες τροφές.

Το προπερασμένο έτος, δηλαδή το 2017, έκανα δίαιτα. Κρατούσα ημερολόγιο με το σχεδιάγραμμα μεταξύ του βάρους μου και του χρόνου. Το σχεδιάγραμμα το είχα ξεκινήσει άτυπα από το έτος 2016. Έτσι είδα τι γίνεται με το βάρος μου ανάλογα με την εποχή. Τα πολλά κιλά τα έχασα το καλοκαίρι με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. Ενώ κάθε Φθινόπωρο ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση και τα κιλά επανέρχονται με τα περισσότερα κιλά να τα έχω πάρει τον Ιανουάριο. Δηλαδή με τα κιλά μου υπάρχει ένας κύκλος. Βάζω το χειμώνα και χάνω το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει με πολλούς.

Πλέον δεν ακολουθώ κάποια μέθοδο αδυνατίσματος. Οι μέθοδοι αδυνατίσματος δίνουν την ψευδαίσθηση ότι χάνεις βάρος. Προσπαθώ περισσότερο να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες. Να τρώω λιγότερο και συχνά. Να παραλείπω που και που κάποιο γεύμα. Φυσικά πίνω πολλά υγρά. Επίσης, ακολουθώ αυτά που λέω στο άρθρο Χάσε τα περιττά κιλά και καλυτέρευσε τη ζωή σου, όπως και στο άρθρο Το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Έχω και ένα πλάνο που ακολουθώ και το εκτυπώσιμό του βρίσκεται εδώ, Πλάνο διατροφής για παιδιά και γονείς. Θα δω τι θα γίνει και θα σας ενημερώσω. Εσύ κρατάς ημερολόγιο;

2 σχόλια:

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου