Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτες μέρες στο καινούργιο σχολείο

Έφτασε πάλι το Φθινόπωρο του 2017 και όλα τα παιδάκια ξεκίνησαν το σχολείο ή τον παιδικό. Ξεκινήσαμε στο Δημοτικό, σε ένα νέο περιβάλλον με πολλά παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τώρα η κόρη μου είναι πρωτάκι σε ένα μέρος με πολλά παιδιά και τα περισσότερα μεγαλύτερά της.
Πρώτες μέρες στο καινούργιο σχολείο

Αγοράσαμε καινούργια τσάντα και τσαντάκι φαγητού. Μας έδωσαν και την περίφημη λίστα και την ίδια μέρα που μας την έδωσαν πήγαμε και αγοράσαμε όλα τα τετράδια και σχολικά που χρειάζονται για να μπορεί να είναι έτοιμη την επόμενη ημέρα.

Την είχα γράψει στο ολοήμερο, αλλά τελικά θα την πάω μόνο μέχρι τις 13:15, γιατί θα κουράζεται πολύ χωρίς μεσημεριανό ύπνο στο σχολείο. Μετά στα δημόσια σχολεία έχουν τις τουαλέτες που είναι στο τούρκικο στυλ και φοβήθηκα μην τις βρίσκει δύσκολες να πηγαίνει εκεί κάθε μέρα. Αν και ο βασικός λόγος που δεν την έστειλα ολοήμερο είναι ότι έχουμε αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες ήδη και ήθελα να πηγαίνει σπίτι να ξεκουράζεται αρκετά ώστε όταν γυρίζω να κάνουμε τα μαθήματα που έχει για το σπίτι. Ύστερα θα πηγαίνουμε σε κάποια δραστηριότητα για να ξεδίνει και την επόμενη ημέρα στο σχολείο να έχει την ενέργεια που χρειάζεται.

Έγινε η πρώτη συνέλευση των γονέων, αλλά η ώρα που την έκαναν είναι απαγορευτική για τους περισσότερους γονείς που εργάζονται. Είναι 13:15 με 14:00. Ποια μαμά εργαζόμενη μπορεί αυτή την ώρα. Πήρα τηλέφωνο στο σχολείο και τους το είπα και εκείνοι με παρέπεμψαν σε ένα προεδρικό διάταγμα που λέει ότι για συναντήσεις είναι αυτή η ώρα. Εν τω μεταξύ, σε άλλα σχολεία κάνουν συναντήσεις και τα απογεύματα. Δεν πηγαίνω το παιδί μου στο σχολείο γιατί είναι σε ώρα που εργάζομαι, δεν το παίρνω από το σχολείο γιατί και τότε εργάζομαι, ε δε μπορώ να δω ούτε τη δασκάλα μια φορά το μήνα να μαθαίνω πώς πάει η πρόοδος του παιδιού μου; Απαράδεκτο.

Πάλι καλά η κόρη μου αγαπάει ήδη το σχολείο και πηγαίνει με χαρά κάθε μέρα. Με λίγα κλάματα αρχίσαμε να κάνουμε και τις εργασίες του σπιτιού. Βέβαια γρήγορα άρχισε μόνη της να τις κάνει και να αισθάνεται καλύτερα. Προσπαθώ να την πείσω ότι οι εργασίες είναι μία απασχόληση που μπορεί να είναι και διασκεδαστική καθώς θα μαθαίνει πράγματα. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

4 σχόλια:

  1. Με το καλό να ξεκινήσει η σχολική χρονιά για το πρωτάκι σου Νατάσσα μου!
    Συγκινητικές στιγμές αυτές, η πρώτη μέρα στο σχολείο, και για το παιδί και για το γονιό του. Θα πάνε όλα μια χαρά και τις όποιες μικροδυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν θα τις αντιμετωπίσετε με φαντασία και καλή διάθεση. Εσύ άλλωστε είσαι δοσμένη "ψυχή τε και σώματι" στο παιδί σου.
    Πολλά φιλάκια και στις δυο σας και καλή πρόοδο στη μικρή σου εύχομαι:)

    Υ.Γ. Να ήταν μόνον αυτό που δεν λειτουργεί σωστά στο Ελληνικό σχολείο!!!! Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι άνθρωποι που φτιάχνουν αυτούς τους κανόνες, δεν έχουν ιδέα από την πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος θα πάμε τρίτη τάξη αυτή η δημοσίευση είναι από παλαιότερη χρονιά που όμως δημοσίευσα κάπως αργά. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Έλπίζω φέτος κάτι να αλλάξει όμως θα τα λέμε από εδώ

      Διαγραφή
  2. Καλή σχολική χρονιά να ευχηθώ ολόψυχα. Με πολλές δυνάμεις που θα χρειαστούν. Η Μέριμνα της Ελληνικής πολιτείας για την εργαζόμενη μητέρα είναι αστεία. Κανείς δεν νοιάζεται. Θέμα μεγάλο που έχει να κάνει και στο τι τελικά αποδέχεται ο Έλληνας πολίτης σε βάρος του όταν βάζει τις προτεραιότητές του.
    Καλησπέρα με ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να αλλάξουν και τα σχολεία, να ακολουθήσουν τις αλλαγές που έχει η ζωή μας. Εδώ στην Ελλάδα όλα γίνονται με ρυθμούς χελώνας. Για να δούμε φέτος τι θα γίνει

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου