Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου στη Δ.Ε.Θ.

Το Σάββατο που μας πέρασε είδαμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τους 12 Θεούς. Πήγαμε εκεί με το λεωφορείο. Όμως επειδή το λεωφορείο αργεί πολύ μπορείς να πας και με το αυτοκίνητό σου. Μέσα στο χώρο της έκθεσης έχει άπλετο χώρο για να σταθμεύσεις. Εμείς κάναμε μία ώρα από Καλαμαριά να πάμε Δ.Ε.Θ. και άλλο τόσο για να επιστρέψουμε.
Οι 12 Θεοί του Ολύμπου στη Δ.Ε.Θ.

 Στην έκθεση των 12 Θεών είχε ηθοποιούς που μας υποδέχτηκαν και αφηγούνταν τη δημιουργία του κόσμου σύμφωνα με τους αρχαίους και των θεών. Αλληλεπιδρούσαν με τα παιδιά και έκαναν θεατρικά δρώμενα. Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις και οι ηθοποιοί απαντούσαν.

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου στη Δ.Ε.Θ.
 Είχε βίντεο και ηχογραφημένες αφηγήσεις για τον κάθε θεό ξεχωριστά με λεπτομέρειες που δε γράφουν τα βιβλία της μυθολογίας. Πιο κάτω βλέπουμε τον βασιλειά των θεών το Δία.

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου στη Δ.Ε.Θ.
 Μία άλλη πολύ προσεγμένη θεότητα σε όμορφο φόντο ήταν η Δήμητρα. Από πίσω της το τοπίο έλαμπε. Δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία.

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου στη Δ.Ε.Θ.
Το προτείνω σε όλους όσους έχουν παιδιά του δημοτικού που μαθαίνουν για τους 12 θεούς. Είναι μία επιπλέον γνώση που προσφέρεται με ελκυστικούς για τα παιδιά τρόπους. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ το άτομο. Περάσαμε υπέροχα.

Θα το επισκεφτείς;

4 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον αυτό το δρώμενο και χαίρομαι ιδιαίτερα που προβλήθηκε στην ΔΕΘ. Η Ελληνική μυθολογική λατρεία είναι κάτι αδούλευτο έως και σχεδόν κυνηγημένο στην παιδεία μας, συνεπώς τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ενθαρρυντικές.
    Καλησπέρα Νατάσα και χαίρομαι που το χαρήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περάσαμε μιάμιση με δύο ώρες πολύ ευχάριστα. Μας έδειξαν βίντεο, μας ξενάγησαν, μας έβαλαν να ακούσουμε διηγήσεις. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή ιδέα της έκθεσης για την Ελληνική Μυθολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι περάσαμε υπέροχα και το παιδί μου στο τέλος μου έλεγε με χαρά τις ιστορίες που είχε μάθει

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου