Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινάω δίαιτα

Πόσες φορές πες μου δεν έχεις ακούσει αυτή τη φράση: Ξεκινάω δίαιτα. Μη σου πω και κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια που προσπαθώ να χάσω 8 κιλά. Τη λέω εγώ, τη λένε οι φίλες μου, τη λένε οι φίλοι μου. Έχουμε μπει σε ένα τρυπάκι που τρώμε τον άπαχο και μετά θυμόμαστε ότι ναι αύριο αρχίζω δίαιτα.
Ξεκινάω δίαιτα

Βέβαια σε αυτό φταίνε οι πάντες γύρω μας. Η τηλεόραση με τις δεκάδες εκπομπές μαγειρικής. Οι διαφημίσεις με τα τόσα παχυντικά προϊόντα που μπορείς να αγοράσεις. Το youtube είναι γεμάτο βίντεο με συνταγές και πώς γίνονται. Είμαστε περικυκλωμένοι από μία αγορά που ενδιαφέρεται να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά.

Παρατηρώ τον εαυτό μου να παρακολουθεί αδιάκοπα βιντεάκια, να βλέπει τους γνωστούς μάγειρες με περιέργεια πώς θα φτιάξουν ότι φτιάχνουν, να ενδίδει να αγοράσει τα παχυντικά μπισκοτάκια. Κι έτσι περνάει ο καιρός, και τα κιλά αυξάνονται αντί να μειώνονται στη ζυγαριά. Και μετά έρχεται η απογοήτευση και ξυπνάει ο θυμός. Με θυμό λοιπόν δηλώνω: ξεκινάω δίαιτα. Έρχεται η επόμενη ημέρα, και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Έχω ασχοληθεί κατά καιρούς με αυτό το θέμα και το έχω φιλοσοφήσει. Μερικά άρθρα μου είναι τα εξής: Χάσε τα περιττά κιλά και καλυτέρευσε τη ζωή σου έχω ένα εκτυπώσιμο εδώ Πλάνο διατροφής για παιδιά και γονείς και εδώ μιλάω για το κυρίως πρόβλημα που είναι Το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Μετά από πολλές προσπάθειες να χάσω κιλά και τις αποτυχίες μου έγραψα τα Δίαιτα και μύθοι για το χάσιμο βάρους και Δίαιτα - παλεύοντας με το θηρίο της πείνας , όπου περιγράφω το συναισθηματικό και υλικό μου κόσμο κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Θα εξομολογηθώ το εξής. Έβγαλα τον εαυτό μου φωτογραφία με σκοπό να έχω μία φωτογραφία με το Πριν και αργότερα να βγάλω τον αδύνατο εαυτό Μετά. Όμως αντί να χάσω κιλά έβαλα. Έτσι το Πριν μου είναι πιο αδύνατο από το Μετά. Είναι τραγελαφικό, όμως όταν μία γυναίκα εργάζεται τις περισσότερες ώρες, είναι αναπόφεκτο να τρώει ότι βρει στο λίγο χρόνο που της μένει.

Λοιπόν, σας αφήνω με μία ευχή. Ξεκινάω δίαιτα...

Ακολούθησέ με στο BLOGLOVIN'     Pinterest

10 σχόλια:

  1. Νατάσα μου, αν ήξερες πόσο κόσμο ξέρω που ξεκινάει δίαιτα από αύριο ή από Δευτέρα, θα έπαιρνες κουράγιο και θα καταλάβαινες ότι δεν είσαι μόνη. Μπορεί εγώ να μην έχω περιττά κιλά όμως, μη νομίζεις, κι εγώ από Δευτέρα κόβω το τσιγάρο! Δεν ξέρω όμως ποια Δευτέρα. Ίσως τη Δευτέρα Παρουσία! Άρα όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε! Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Παρασκευή που πέρασε πήγα στη Διατροφολόγο και μου έδωσε νέα δίαιτα για να κάνω. Άστα είναι δύσκολα αυτά που περνάω. Συμπληρώνω και ημερολόγιο δίαιτας

      Διαγραφή
  2. Πιστεύω πως δεν χρειάζονται δίαιτες. Προσπάθησε μόνο να ελαττώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις χωρίς να στερησε τίποτα. Καλη αρχή Νατάσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μου το είπε και η διατροφολόγος, μικρότερες ποσότητες και πολλές σαλάτες και φρούτα

      Διαγραφή
  3. Αχ υποφέρουμε Νατάσα μου! χρόνια τώρα παλεύουμε να ισορροπήσουμε στα .....κιλά μας! με χίλιους δυό τρόπους. Και να πειθαρχήσουμε τη βουλιμία μας πανάθεμά την.
    Ευχαριστούμε καλή μας φίλη και την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως πρίν λίγο να φανταστείς με πρότειναν να με κεράσουν πίτα και δεν πήρα ούτε ένα κομματάκι, δε μπορείς να φανταστείς τι αισθάνθηκα

      Διαγραφή
  4. Νατάσα, τα ίδια τραβάει και μια καλή μου Φίλη με τα παραπάνω κιλά.
    Εκείνη κάνει βέβαια την διαίτα/διατροφή με βάση την ομάδα αίματος και βλέπει αποτελέσματα.
    Μικρά πολλά γεύματα, σαλάτες, φρούτα, κομμένα εντελώς λιπαρά, τηγανιτά, ψωμί και οτιδήποτε με λευκό αλεύρι και γυμναστική εκτός από μόνο περπάτημα.
    Στην εποχή μας μπορεί να βορβαδιζόμαστε από παντού με κακή διατροφή αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι στην εποχή μας πλέον υπάρχουν παντού και οι επιλογές των υγιής προιοντων.
    Οι λιγούρες πάντα θα υπάρχουν... αλλά με υπομονή, επιμονή έρχονται και τα σωστά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην εποχή μας όντως υπάρχουν πολλές λύσεις υγιεινές και σίγουρα κοστίζουν σχεδόν όσο οι ανθυγιεινές οπότε δεν είναι καν θέμα χρημάτων, το παν είναι να πολεμηθεί η συνήθεια να στρεφόμαστε στην εύκολη λύση

      Διαγραφή
  5. Καλό μηνα Νατασα, σε νιωθω όσο κανεις άλλος!
    Αχ αυτη η διαιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε και όπως συνήθως είμαι πάλι σε δίαιτα, για να δούμε πώς θα πάει κι αυτή

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου