Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Το καινούργιο μου φυτό Σανσιβέρια

Στο γραφείο που εργάζομαι έχουμε ένα φυτό εσωτερικού χώρου τη Σανσιβέρια. Είναι ένα πολύ όμορφο καλλωπιστικό φυτό σε πράσινο και ανοικτό πράσινο χρώμα. Έχει φύλλα που μοιάζουν με γλώσσες και γι αυτό το λένε και Γλώσσα της πεθεράς. Το φύλλωμά του γύρω γύρω έχει μία μπορντούρα σε ανοικτό κίτρινο χρώμα. Μου έχει αρέσει πολύ η εμφάνισή του.
Το καινούργιο μου φυτό Σανσιβέρια

Η Σανσιβέρια δε χρειάζεται πολύ νερό. Την ποτίζουμε μία φορά το μήνα και αν. Την έχουμε σε ένα παράθυρο που δεν το χτυπάει ο ήλιος απευθείας, αλλά βρίσκεται σε φωτεινό σημείο. Της αρέσει το φως, όμως καίγεται με το απευθείας ηλιακό φως επάνω της. Έχει βγάλει και πολλά φύλλα. Δεν έχει βλαστό. Τα φύλλα της καταλλήγουν κατευθείαν στο ριζικό της σύστημα.

Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση του ριζικού της συστήματος. Επίσης, πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα που παίρνουμε αν κόψουμε ένα φύλλο της σε κομμάτια. Το κάθε κομμάτι να είναι μάκρους περίπου πέντε εκατοστών το καθένα. Πήρα ένα φύλλο που άρχισε να χαλάει. Το έκοψα και έκοψα 3 μοσχεύματα από αυτό. Τα φύτεψα σε μια γλάστρα που έχω. Μετά τη φύτευση τα πότισα. Τώρα δεν έχω παρά να περιμένω να δω αν θα πιάσουν.
Το καινούργιο μου φυτό Σανσιβέρια

Η  Σανσιβέρια έχει το καλό να καθαρίζει τον αέρα στο χώρο. Γι αυτό είναι καλή να την τοποθετούμε στο δωμάτιο που κοιμόμαστε. Εγώ προσωρινά έχω τοποθετήσει τα μοσχεύματα στο μπαλκόνι. Σκοπεύω να τα σκεπάσω με κάτι ώστε να μην την βλέπει ο ήλιος απευθείας. Με λίγη καλή τύχη θα τα καταφέρω.

Δεν είναι υπέροχη;

8 σχόλια:

  1. ειναι υπεροχο
    δεν τα γνωριζα ολα αυτα
    εχει και ομορφο ονομα
    θα της γραψω ενα ποίημα καποια στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι υπέροχο φυτό και πολύ χρήσιμο, αλλά τελικά δε μου έπιασε έτσι όπως το φύτεψα. Θα δοκιμάσω με ρίζωμα

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι να πιάσει το φυτό σου και να γίνει ένα όμορφο δυνατό φυτό όπως του γραφείου σου.
    Ωραία η σανσιβέρια, να την απολαύσεις
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, είναι το αγαπημένο μου φυτό, μαζί με τα κυπαρισσοειδη. Έχω μία μέσα στο σπίτι και σκοπεύω να πάρω τουλάχιστον αλλη μια. Εχω εκείνο το είδος που δεν είναι φύλλα αλλά αυτή τη Σανσεβιερα που είναι σαν καλαμάκια. Να πιάσει το φυτό σου Νατάσα μου και να τη χαρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε κάτι γάτες εδώ της γειτονιάς και πήγαιναν και καθόντουσαν πάνω στα μοσχεύματα και τα αρρώστησαν

      Διαγραφή
  4. Α ναι, είχα και εγώ. Και μου χάλασε βρε Νατάσα μάλλον με δική μου ευθύνη. Είναι πανέμορφο, επιβλητικό. Εγώ το είχα μέσα στο σπίτι αλλά κάτι έγινε με την αποστράγγιση του φυτού. Νομίζω θα πιάσουν τα μοσχεύματα που έβαλες και θα έχεις νέα φυτά. Να τα χαρείς.
    Στέλνω ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα να απαντήσω γιατί ήθελα να σας πω και τι έγινε. Δεν έπιασαν λοιπόν δεν πειράζει δε θα τα παρατήσω

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου