Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ταξίδι στην εποχή του Κορωνοϊού

Φέτος το καλοκαίρι τα ταξίδια δε θα μοιάζουν σε κανένα παρελθόν γεγονός. Ο κόσμος έχει δεχτεί ένα γερό ψυχολογικό χτύπημα από την πανδημία που ακόμα παραμένει και μας αποδεκατίζει. Ο κόσμος του τουρισμού είναι μουδιασμένος και περιμένουν τους τουρίστες για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους. Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι του τουρισμού κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν πιο ελκυστικά τα πακέτα τους.
Ταξίδι στην εποχή του Κορωνοϊού

Οι οδηγίες είναι να επιμένουμε στην καθαριότητα του ατόμου μας αλλά και του χώρου μας. Είναι πλέον σαφές ότι όπου κι αν πάμε πρέπει να κουβαλάμε απαραιτήτως μαζί μας το αντισηπτικό τζελ και τα αντισηπτικά μαντηλάκια μας. Πλένουμε τα χέρια μας όπου καθόμαστε για να φάμε ή πριν κοιμηθούμε. Για αυτούς που θα πάνε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια καλό είναι να έχουν και τη χλωρίνη τους μαζί για να περάσουν ένα χεράκι την τουαλέτα.

Τι παίρνουμε μαζί μας; Στη λίστα μου θα βρείτε τι παίρνουμε μαζί μας στο ταξίδι σας. Η λίστα μου βρίσκεται εδώ Οργάνωση καλοκαιρινού ταξιδιού λίστα εκτυπώσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε.

Επίσης, συνίσταται να κάνετε και τα ακόλουθα για να αποφύγετε να μολυνθείτε:

  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρεμένο κρέας).
  • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.
Αν ταξιδέψετε σε άλλη χώρα καλό είναι να ξέρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Το Υπουργείο υγείας έχει εκδόσει οδηγίες σχετικά με τις χώρες του εξωτερικού και παρουσιάζει και στατιστικά τους. Θα τα βρείτε εδώ COVID-19 Οδηγίες για ταξιδιώτες.

Τώρα, αυτοί που έχουν εξοχικό σε κάποιο παραθαλάσιο μέρος ή εξοχή ίσως είναι από τους πιο προνομιούχους καθώς καλό είναι να πάνε από νωρίς και να περάσουν επιφάνειες και πατώματα με χλωρίνη. Μετά απλά θα συμπεριφέρονται όπως όταν είναι στο σπίτι τους. Όχι πολλούς καλεσμένους και πλύσιμο τα χέρια τακτικό. 

Από τη μεριά μου φέτος έχω επιλέξει να μην πάω διακοπές. Θα προτιμήσω τις ημερήσιες αποδράσεις αφού πάρω πρώτα τηλέφωνο και κλείσω ξαπλώστρες. Ελπίζω όλα να μας πάνε καλά και να βγούμε από την πανδημία καλύτεροι και πιο δυνατοί. Δε χάνω το κουράγιο μου και εύχομαι και αυτό το καλοκαίρι να περάσουμε τέλεια!

Καλό ταξίδι λοιπόν!

8 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι με ωραίες στιγμές

    δυστυχώς και μεις που μας αρέσουν τόσο πολλά τα ταξίδια και κάθε χρόνο πάμε , φέτος το ακυρώσαμε δε θα πάμε

    όσο για τη καθαριότητα πάντα κουβαλώ μαζί μου αντισηπτικό και για τα χέρια μου μονοήμερες βόλτες ή απλά για ένα καφέ , φαγητό και όταν πάμε σε ξενοδοχεία [Κύπρο , εξωτερικό] πάντα έχω αντισηπτικό για τη τουαλέτα

    τη χλωρίνη δε τη χρησιμοποιώ γιατί δε μπορώ τη μυρωδιά της

    μια χαρά θα περάσουμε και φέτος διακοπές στη χώρα μας , έχει τόσες ομορφιές η χώρα μας να δούμε

    σου εύχομαι να περάσεις όμορφα όπου και να πας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντισήπτικά και απολυμαντικά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα για φέτος και να δούμε αν θα κάνουμε τελικά διακοπές

      Διαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι Νατάσσα μου
    Φέτος δεν έχει αποδράσεις
    Εμείς θα πάμε στο νησί μας το πατρικό σπίτι και τέρμα
    Αλλά θέλει προσοχή έτσι κι αλλιώς από όλους όπου και αν πάμε
    Καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδράσεις με μέτρο θα λεγα. Να πάμε κάπου για 2-3 ημέρες και αυτό είναι όλο

      Διαγραφή
  3. Να γιατί η οικονομία μιας σοβαρής χώρας δεν γίνεται να εξαρτάται από τον τουρισμό. Γιατί μιλάμε για τον πιο ασταθή και ευάλωτο κλάδο σε κρίσεις και μεταβολές.
    Το θέμα είναι ότι το ανεξέλεγκτο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς θα έχει θέματα και δυστυχώς αυτό δεν το βλέπει κανείς. Ας παρακαλέσουμε να μην συμβεί.
    Όσο για διακοπές; Τις έχουμε ξεχάσει Νατάσα μου εδώ και χρόνια από εποχής "ευλογημένων" μνημονίων αυτών που μας σώζουν από το 2010 μέχρι σήμερα.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που έγινε φέτος δε θα μπορούσε να το προβλέψει ο πιο δυνατός οικονομικός αναλυτής, όντως γίναμε σκορποχώρι και ελπίζω να μας έχει γίνει μάθημα και να είμαστε πιο οργανωμένοι στο μέλλον

      Διαγραφή
  4. Δεν με απασχολεί καθόλου! Εμείς θα κάνουμε τα σχέδια μας κανονικά όπως πάντα. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου