Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα

Ποιος να το λεγε.  Ποιος να το έλεγε ότι θα περνούσα το καλοκαίρι καλύτερα μέσα στο σπίτι μου, παρά έξω. Για την ακρίβεια όποιος μου έλεγε ότι θα συνέβαιναν αυτά που μας συνέβησαν φέτος το καλοκαίρι, θα λεγα ότι ήταν ένα φανταστικό σενάριο. Ένα σενάριο από μία ταινία φαντασίας. Με πολύ δόση υπερβολής και παρατραβηγμένο πλάνο. Ποιος να το λεγε ότι έτσι είναι, όταν μας προκύπτει μία πανδημία.
Ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα

Απίθανο πραγματικά αυτό που ζούμε το καλοκαίρι του 2020. Όλοι μας κλειδωμένοι στα σπίτια μας για μέρες, Να ραντιζόμαστε με τα απολυμαντικά, να φοράμε μάσκες και γάντια, να ατμίζουμε τα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας. Να κάνουμε ουρές με αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Να καθόμαστε δύο δύο στα παγκάκια, ο ένας από τη μία πλευρά και ο άλλος από την άλλη. Να μπαίνουμε στα μαγαζιά ανά δύο ή ανά τρεις, ανάλογα το πόσους χωράει το κατάστημα ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνειάς του. Πραγματικά ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες.

Σε όλο τον κόσμο το ίδιο μοτίβο με μικρές παραλλαγές και διαφοροποιήσεις στη σφοδρότητα του περάσματος της επιδημίας. Δεν ξέρω τι να υποθέσω, τι μας βρήκε. Η Ιταλία δίπλα μας να έχει χτυπηθεί σφόδρα, η Ισπανία το ίδιο, το Ηνωμένο Βασίλειο τα ίδια, ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετράνε τους πιο πολλούς νεκρούς. Είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού ακόμα και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μετράμε νεκρούς. Κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος.

Κι όμως μέσα από αυτές τις καταστάσεις σίγουρα θα βγούμε πιο δυνατοί.  Οι δρόμοι γεμίζουν σιγά σιγά κόσμο. Τα καταστήματα γίνονται πιο ανθρώπινα και εξυπηρετούν ευγενικά τους πελάτες. Τα αεροπλάνα θα μεταφέρουν τους επιβάτες με μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα σχολεία θα έχουν πιο λίγους μαθητές ανά τάξη και θα εξοικιώσουν γονείς και μαθητές στις νέες τεχνολογίες. Και φυσικά τα Κράτη θα προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν ιούς, ιώσεις και νέες πανδημίες.

Χαίρομαι που η Ελλάδα δεν ήταν ουραγός σε αυτή την πανδημία. Επίσης, χαίρομαι που σε εμάς είναι που θα γίνει πιο γρήγορα η ανάκαμψη. Πιστεύω ότι θα αναρρώσουμε γρηγορότερα από τους υπόλοιπους, γιατί σε εμάς τα κρούσματα δεν έπληξαν το διεθνές μας πρόσωπο. Εύχομαι να μας πάνε όλα καλά και οι άνθρωποι να μη χάσουν τη ζωή τους πρώτα, την υγεία τους, τις δουλειές τους.

4 σχόλια:

  1. Πολύ αισιόδοξη σε βρίσκω αγαπημένη μου Νατάσα και μακάρι όλα να πάνε καλά. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη δοκιμασία και τραγωδία σε κάποιους τόπους Νατάσα. Ποιος το περίμενε. Πόσο ευάλωτος δείχνει ο σημερινός "ανίκητος" άνθρωπος μπροστά σε έναν ...ιό! Πόσο τελικά γυμνοί είμαστε πίσω από την αλαζονεία μας.
    Κρατώ πάντα τις θετικές σου ματιές γιατί είναι σημαντικές.
    Την καλησπέρα μου και θα τα κατεφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι αυτή η κατάσταση που βιώσαμε δείχνει πόσο απροετοίμαστοι ήμασταν και πώς με πόση ευκολία μολύνεται όλος ο πλανήτης

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου