Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής

Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα πολύ όμορφο χωριό στη μέση περίπου του Δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής. Πήγαμε εκεί για λίγες ημέρες και πραγματικά το απολαύσαμε. Στο σημείο που ήμασταν, λίγο πιο εκεί, βρίσκεται το ξενοδοχείο Πόρτο Καράς. Η παραλία είναι χωρίς πέτρες και βλέπεις το βυθό με άνεση. Τα νερά δεν είναι και πολύ ρηχά. Στα 5 βήματα το νερό αρχίζει να βαθαίνει. Κάνει μικρά κυματάκια που και που, αλλά δεν έχει κύματα μεγάλα.
Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής

Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής


Η μικρή μου έπαιξε και χάρηκε με τα καταγάλανα νερά. Το βράδυ περιηγηθήκαμε στο χωριό και επισκευτήκαμε τα μικρά μαγαζάκια για να πάρουμε αναμνηστικά. Καθίσαμε σε ένα ζαχαροπλαστείο για να απολαύσουμε το παγωτό μας με θέα τη θάλασσα. Ο δρόμος έχει μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες γι αυτό είναι λίγο κουραστικό να πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο. Ωστόσο τα καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες μας στο χωριό.
Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής

Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής

Το δωμάτιό μας ήταν άνετο και στο κέντρο του χωριού. Η πρόσβασή μας στη θάλασσα ήταν στα 50 μέτρα με τα πόδια. Όμως λόγω των ανήφορων και των απότομων κατήφορων πηγαίναμε με το αυτοκίνητο. Είχε χώρο πολύ για στάθμευση του αυτοκινήτου και με σκιά παρακαλώ.
Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής


10 σχόλια:

  1. καλό μήνα και καλό καλοκαίρι

    μου άρεσαν οι φωτογραφίες σου , της αγαπημένης μου θάλασσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα να έχουμε κάνω ένα διάλειμμα από τη συγγραφή του blog μου για φέτος το καλοκαίρι. Γεμίζω τις μπαταρίες για να ξεκινήσω πάλι φρέσκια το Φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  2. Νατάσσα μου σας χάρηκα με την ψυχή μου.
    Χαίρομαι ειλικρινά που περάσατε όμορφα. Και εύχομαι καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας.
    Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι να έχεις κι εσύ Γιάννη και να περάσεις καλά όπου κι αν πας

      Διαγραφή
  3. Τι ωραίες που είναι αυτές οι μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα Νατάσσα μου...μας χρειάζονται για να γεμίζουμε με όμορφες εικόνες τις αναμνήσεις μας όπως και τις μπαταρίες μας για τις δύσκολες μέρες...προς το παρόν απολαύσατε την γαλάζια θάλασσα...
    να περνάτε όμορφα ότι και να κάνετε..καλό ξημερωμα🌙 να έχεις Νατασσα μου φιλια.. ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πράγματι τις χρειαζόμασταν τις μίνι διακοπές μας για να γεμίσουμε τις μπαταρίες και να επιστρέψουμε με όρεξη για το Χειμώνα

      Διαγραφή
  4. Τρία καλοκαίρια πέρασα τις διακοπές μου στα Ορμύλια, στο Αριστοτέλης (στο πρώτο πόδι) και στο Πόρτο-Καρράς. Ονειρεμένα μέρη, απίστευτη θάλασσα. Στο Μαρμαρά μας τσίμπησε μια σφήκα και τρέχαμε για κέντρο υγείας. Μακάρι να ξαναπήγαινα.
    Να περνάς καλά Νατάσα μου, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε στα ταξίδια υπάρχουν μερικές φορές και τα απρόοπτα και τα μικροατυχήματα, ελπίζω να πάτε κάποια άλλη φορά Μαρμαρά και να περάσετε ωραία

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου