Το 2021 ήταν μία χρονιά με πολύ εγκλεισμό στα σπίτια μας. Έτσι για να περάσει η ώρα κάναμε πολλά εξ ού και δοκιμάσαμε και νέες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Η δασκάλα στο σχολείο μας έδωσε τη συνταγή για τα Λαζαράκια κι εγώ με την κόρη μου αποφασίσαμε να τη φτιάξουμε. Με πολύ εργασία και αγνά υλικά φτιάξαμε λοιπόν τα πρώτα μας Λαζαράκια. Δεν τα κάναμε μικρά όπως κάνουν όλοι αλλά έγιναν 8 πολύ νόστιμα ψωμάκια.
Υλικά
- 400 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ.γλυκού γαρίφαλο
- 1/2 κουτ.γλυκού κάρδαμο
- 1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
- 800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
- 50 γραμμ σταφίδες
- 40 γαρίφαλα
Παρασκευή
Σε ένα μπωλ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να να διαλυθεί εντελώς η μαγιά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά να γίνει το ζυμάρι μας έτοιμο για ζύμωμα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 30 λεπτά και να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Αφού περάσει το μισάωρο ανοίγουμε το ζυμάρι.
Φτιάχνουμε τα Λαζαράκια (όσα μας βγουν ανάλογα το μέγεθος του ζυμαριού που θα κόψουμε). Φτιάχνουμε τα χεράκια τους και στο τέλος προσθέτουμε τα γαρίφαλα για τα μάτια τους.
Μεταφέρουμε τα Λαζαράκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει πιο πριν λαδόκολλά και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε.
Χρυσοχέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είστε καλά Νατάσσα μου! Με την κοράκλα σου να κάνετε ξανά. Και φυσικά έχετε δουλειά μπροστά σας στις μέρες που έρχονται.
Τις ευχές μου καλή μου φίλη.
Τα Λαζαράκια μας βγαίνουν τεράστια για κάποιο λόγο αλλά είναι νόστιμα
Διαγραφή