Εύκολη και αυτή η συνταγή για τηγανίτες που έφτιαξα, ώστε όλοι να μπορούν να την κάνουν. Τρώγονται σαν πρωινό, είτε το απόγευμα ως επιδόρπιο. Η συνταγή που έφτιαξα είναι για περίπου 20 τηγανίτες.
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνω στο μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ ή με ένα χτυπητήρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύω.
Προσθέτω στο πρώτο μπολ το αλεύρι με το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα ώστε να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό σχετικά.
Ζεσταίνω το λάδι να κάψει στο 7 το μάτι. Με ένα κουτάλι της σούπας απλό παίρνω χυλό και ρίχνω στο καυτό λάδι. Μόλις ψηθεί από τη μία μεριά με μία σπάτουλα γυρνάω από την άλλη.
Τοποθετώ ένα χαρτί κουζίνας σε μία πιατέλα και βάζω εκεί τις ψημένες τηγανίτες να στραγγίξουν από το λάδι.
Υλικά
- 1 και 1/2 ποτήρι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι τσαγιού γάλα
- 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 άρωμα βανίλιας
- 2 αβγά
- μέλι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ρίχνω στο μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ ή με ένα χτυπητήρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύω.
Προσθέτω στο πρώτο μπολ το αλεύρι με το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα ώστε να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό σχετικά.
Ζεσταίνω το λάδι να κάψει στο 7 το μάτι. Με ένα κουτάλι της σούπας απλό παίρνω χυλό και ρίχνω στο καυτό λάδι. Μόλις ψηθεί από τη μία μεριά με μία σπάτουλα γυρνάω από την άλλη.
Τοποθετώ ένα χαρτί κουζίνας σε μία πιατέλα και βάζω εκεί τις ψημένες τηγανίτες να στραγγίξουν από το λάδι.
Παίρνω πιάτο βάζω δύο με τρεις τηγανίτες περιχύνω με μέλι και καλή όρεξη.