Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτιαξα το ημερολόγιο ανά μήνα για να οργανώνω τις δουλειές μου και το οποίο σας το δίνω για να το έχετε και εσείς. Περιλαμβάνει τις επίσημες αργίες του έτους 2025 με κόκκινο χρώμα.
Το αρχείο είναι pdf μορφής για να ανοίγει σε όλους τους υπολογιστές. Θα το βρείτε εδώ:δοκιμές προϊόντων, χειροτεχνίες, οργάνωση, σπίτι, ζωγραφιές, καθαριότητα, συνταγές, ταξίδια
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024
Το ιδανικό φυτό εσωτερικού χώρου που θα λατρέψεις
Εδώ και κάποια χρόνια ασχολούμαι με τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου που έχω στο σπίτι και στο γραφείο. Είναι όλα τους φυτά που αγαπούν το στεγνό έδαφος και γι αυτό είναι εύκολα στη διατήρησή τους. Ένα όμως φυτό τα ξεπερνάει όλα γιατί ειδοποιεί πότε θέλει πότισμα ρίχνοντας προς τα κάτω τα φύλλα του. Αυτό το φυτό δεν είναι άλλο από το Σπαθίφυλλο.
Το σπαθίφυλλο (Spathiphyllum) είναι όντως ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει πολλά πλεονεκτήματα:
Εύκολη φροντίδα: Αντέχει σε χαμηλό φωτισμό και δεν απαιτεί συχνό πότισμα. Η φροντίδα του σπαθίφυλλου είναι σχετικά εύκολη. Ευδοκιμεί σε μέτριο φωτισμό, αλλά μπορεί να αντέξει και σε χαμηλό. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να καεί τα φύλλα του. Ποτίζετε όταν η επιφάνεια του εδάφους είναι στεγνή. Προσπαθήστε να διατηρείτε το χώμα υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Το σπαθίφυλλο προτιμά υψηλή υγρασία. Αν έχετε ξηρό αέρα, μπορείτε να ψεκάζετε τα φύλλα ή να το τοποθετείτε σε χώρους με υγρασία. Ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 18-27°C. Αποφύγετε τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και τα ρεύματα. Λιπάνετε κάθε 4-6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής περιόδου (άνοιξη-καλοκαίρι) με ένα υγρό λιπάσμα για φυτά εσωτερικού χώρου. Αφαιρείτε τα κατεστραμμένα ή κιτρινισμένα φύλλα για να διατηρήσετε την υγεία του φυτού.
Αισθητική: Τα λευκά άνθη του και τα γυαλιστερά φύλλα του προσθέτουν κομψότητα στον χώρο.
Καθαρίζει τον αέρα: Το σπαθίφυλλο έχει την ικανότητα να απορροφά ρύπους από τον αέρα.
Ασφάλεια: Είναι γενικά ασφαλές για κατοικίδια, αν και είναι καλό να προσέχετε αν έχετε γάτες ή σκύλους, καθώς μπορεί να προκαλέσει ήπια γαστρεντερικά ενοχλήματα αν καταναλωθεί.
Με τη σωστή φροντίδα, μπορεί να ανθίσει και να προσφέρει όμορφα λουλούδια!
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
Διαλειμματική δίαιτα πώς γίνεται και ποια τα πλεονεκτήματά της
Η διαλείπουσα νηστεία είναι μια διατροφική προσέγγιση που εστιάζει στο πότε τρώμε, αντί για το τι τρώμε. Συνήθως περιλαμβάνει περιορισμούς στο χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η πρόσληψη τροφής. Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι που έχουν προτιμηθεί είναι η Μέθοδος 16/8. Που είναι νηστεία για 16 ώρες την ημέρα και φαγητό μέσα σε 8 ώρες. Η μέθοδος 5:2. Όπου έχουμε κατανάλωση κανονικών γευμάτων για 5 ημέρες και περιορισμός των θερμίδων σε περίπου 500-600 για 2 ημέρες και η εναλλακτική μέθοδος νηστείας, που είναι 24ωρη νηστεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Η διαλειμματική νηστεία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της στοιχεία. Στα θετικά θα δούμε τα παρακάτω:
Απώλεια βάρους: Βοηθά στην καύση λίπους και στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων.
Βελτίωση του μεταβολισμού: Μπορεί να ενισχύσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Υγειονομικά οφέλη: Συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για πολλές ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες και διαβήτη τύπου 2.
Ψυχική σαφήνεια: Έχω παρατηρήσει βελτίωση στη συγκέντρωση και τη διάθεση.
Αυτά όσον αφορά τα θετικά σημεία, αλλά έχει και κάποια, λιγότερα, αρνητικά. Στα αρνητικά που έχω παρατηρήσει είναι τα παρακάτω:
Πείνα και ευερεθιστότητα: Οι αρχάριοι μπορεί να αισθάνονται πείνα ή να είναι ευέξαπτοι κατά τη διάρκεια της νηστείας.
Διατροφικές ελλείψεις: Αν δεν προσέξει κανείς την ποιότητα των τροφών που καταναλώνει, μπορεί να μην λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Επιπτώσεις στην άσκηση: Ορισμένοι μπορεί να νιώσουν μειωμένη ενέργεια κατά την άσκηση, ιδιαίτερα αν γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της νηστείας.
Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε έναν ειδικό (διαιτολόγο ή γιατρό) πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μορφή νηστείας, ειδικά αν έχετε υποκείμενα προβλήματα υγείας. Εγώ πάντως που το δοκίμασα είδα θεαματικά αποτελέσματα σε χρονικό διάστημα 4 μηνών. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και το συνεχίζω για να χάσω τα κιλά που θέλω και να φτάσω στο στόχο μου.
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
Πότε να αλλάζεις εργασία αν θέλεις να αναβαθμίζεσαι
Η αναζήτηση νέας εργασίας είναι μία διαδικασία που μας αφορά όλους και που κάθε τρεις και λίγο έρχεται στο επίκεντρο. Πώς όμως θα ξέρουμε πότε και για ποιο λόγο να αναζητήσουμε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον;
Στον ιδιωτικό τομέα η αναζήτηση νέας δουλειάς μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προσωπικές και επαγγελματικές συνθήκες, αλλά κατά μέσο όρο, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις:
- Κάθε 2-5 χρόνια: Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν δουλειά κάθε 2-5 χρόνια για να εξελίξουν την καριέρα τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες.
- Μετά από μεγάλες αλλαγές: Αν αντιμετωπίσεις αλλαγές στη ζωή σου, όπως μετακίνηση, γέννηση παιδιού ή αλλαγές στην οικονομική σου κατάσταση, ίσως είναι καιρός να αναζητήσεις κάτι νέο, το οποίο είναι καλύτερο από το να βρεις και δεύτερη εργασία.
- Απογοήτευση: Αν αισθάνεσαι δυσαρεστημένος από τη δουλειά σου ή αν δεν έχεις ευκαιρίες εξέλιξης, αυτό μπορεί να είναι σημάδι να αναζητήσεις νέα θέση.
- Αλλαγή κατεύθυνσης: Αν οι επαγγελματικοί σου στόχοι έχουν αλλάξει ή θέλεις να μεταβείς σε άλλο τομέα, είναι λογικό να αναζητήσεις νέα ευκαιρία.
Είναι καλό να αξιολογείς τακτικά την κατάσταση της καριέρας σου και να αναζητάς ευκαιρίες που ταιριάζουν με τους στόχους και τις επιθυμίες σου.
Στον δημόσιο τομέα η αναζήτηση νέας δουλειάς στο δημόσιο τομέα μπορεί να διαφέρει από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις:
- Μετά από 3-5 χρόνια: Είναι συνηθισμένο να παραμένουν οι υπάλληλοι στο δημόσιο για 3-5 χρόνια πριν εξετάσουν άλλες θέσεις ή προαγωγές.
- Αλλαγές πολιτικής ή δομής: Αν υπάρξουν αλλαγές στη διοίκηση, πολιτική ή οργανωτική δομή που επηρεάζουν τη δουλειά σου, μπορεί να είναι κατάλληλη στιγμή για να εξετάσεις νέες ευκαιρίες.
- Διαθέσιμες θέσεις: Εάν υπάρχει μια θέση που σε ενδιαφέρει και ταιριάζει με τα προσόντα σου, μπορεί να αξίζει να την αναζητήσεις ανεξαρτήτως του χρόνου που έχεις περάσει στη τρέχουσα θέση.
- Επαγγελματική εξέλιξη: Αν δεν βλέπεις ευκαιρίες εξέλιξης ή επιμόρφωσης στη τρέχουσα θέση σου, αυτό μπορεί να είναι σημάδι για αναζήτηση νέας θέσης.
- Προσωπικές συνθήκες: Αν οι προσωπικές σου συνθήκες αλλάξουν, όπως μετακίνηση ή οικογενειακές υποχρεώσεις, μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσεις άλλη δουλειά.
Η αναζήτηση νέας θέσης στο δημόσιο απαιτεί υπομονή και προγραμματισμό, γι' αυτό είναι καλό να αξιολογείς τακτικά την κατάσταση και τις ευκαιρίες σου.
Από εκεί και ύστερα ανάλογα με το πόσο σου αρέσει να αναλαμβάνεις μεγαλύτερα ρίσκα θα βρίσκεις δουλειές πιο απαιτητικές, όμως με την ανάλογη καλύτερη αμοιβή.
Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024
Αλλαγή χαλιών για το Χειμώνα πότε γίνεται
Έφτασε ο καιρός να αλλάξουμε τα χαλιά για το Χειμώνα. Και λέω αλλάξουμε γιατί στρώνω χαλιά και το Χειμώνα και το Καλοκαίρι. Μου αρέσει πολύ όπως δείχνει το σπίτι με το χαλί για αυτό δεν το αποχωρίζομαι. Πότε όμως είναι ο κατάλληλος καιρός για να αλλάξουμε το χαλί μας και να βάλουμε το χειμωνιάτικο;
Το στρώσιμο χαλιών το χειμώνα συνήθως γίνεται το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και οι ημέρες γίνονται πιο κρύες. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να στρώνουν τα χαλιά τους από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, καθώς τότε είναι κατάλληλη η εποχή για να προσθέσουν ζεστασιά και άνεση στους χώρους τους. Στη Θεσσαλονίκη που μένω συνήθως αυτή η περίοδος είναι μετά την 28η Οκτωβρίου. Ο καιρός ψυχραίνει οπότε βγάζουμε τα χειμωνιάτικα χαλιά και ριχτάρια. Βέβαια πριν στρώσουμε τα χαλιά κάνουμε μία γενική όλα τα πατώματα των δωματίων, κάτω από τους καναπέδες και τα κρεβάτια. Ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα.
Κάποιες φορές πλένω και τις κουρτίνες αυτή την εποχή, γιατί κλείνουν πλέον τα παράθυρα και δε θα σκονίζονται το Χειμώνα. Αν είναι πλενόμενες τις πλένω σε κρύο νερό ή στους 30 βαθμούς και αν προτιμάς πλύσιμο στο χέρι τις βάζεις σε μια λεκάνη με απαλό απορρυπαντικό. Επίσης, κάνω καθάρισμα όλα τα τζάμια όπου θα μπουν καθαρές πλέον οι κουρτίνες. Σημειώνω εδώ πώς τις κουρτίνες απλά τις πλένω και μετά τις τοποθετώ να στεγνώσουν στις κορνίζες τους. Δεν τις σιδερώνω.
Αυτές τις συμβουλές είχα για τις δουλειές του Χειμώνα που πλησιάζει.
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
Κλασικό μωσαϊκό με μπισκότα πτι-μπερ και κακάο
Βλέπω κατά καιρούς συνταγές για μωσαϊκό αλλά όλες είναι με κουβερτούρα. Βρήκα επιτέλους μία που είναι με κακάο. Την τροποποίησα λίγο στις ποσότητες και σας τη δίνω να την κάνετε. Είναι πανεύκολη και διαρκεί 10 λεπτά και 2 ώρες να κρυώσει το μείγμα.
Υλικά
200 γρ μπισκότα πτι-μπερ
180 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κακάο
1 αυγό
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί. Μέσα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το κακάο και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα μπισκότα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και τη γυρίζουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε το ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες.
Έτοιμο το μωσαϊκό μας!
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024
Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά
Κάνω διάφορες δοκιμές για να δω τι αρέσει στην κόρη μου να τρώει. Της αρέσει το σκέτο ρύζι πολύ. Γι αυτό έφτιαξα ένα πιάτο με πιπεριές γεμιστές με σκέτο ρύζι. Τα υλικά είναι λίγα και όλοι μπορούν να τα βρουν εύκολα.
Υλικά
12-14 πιπεριές πράσινες
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
200 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα κομμάτι από την πάνω πλευρά σαν καπελάκι και αφαιρούμε τα σπόρια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα τοματάκια και τη ρίγανη και το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το ρύζι όταν βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία 6. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Αφού βράσει το ρύζι γεμίζουμε τι πιπεριές με αυτό. Ρίχνουμε και λίγο αλατάκι επάνω τους. Περιχύνουμε με το χυμό τομάτας και λίγο λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και τοποθετούμε στο φούρνο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση και βάζουμε το ταψί.
Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024
Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας
Έψαχνα καιρό να δω τι θα κάνω με το τυρί που έχω στο ψυγείο και περνάει καιρός που έχω να το χρησιμοποιήσω. Και τι καλύτερο υπάρχει από το να το κάνω μία ωραία πίτα. Πήγα αγόρασα φύλλα κρούστας και ξεκίνησα να διαβάζω συνταγές. Κατέληξα σε δύο που τις έκανα συγχώνευση σε μία. Φυσικά θα τη μοιραστώ μαζί σας. Η συνταγή ακολουθεί.
Υλικά
Για τα φύλλα
9 φύλλα κρούστας
100 γρ ελαιόλαδο για τα φύλλα
200 γρ νερό
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ διάφορα τυριά που έχετε στο ψυγείο καλό είναι το μισό να είναι φέτα
2 αυγά
300 ml γάλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. πιπέρι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη αν τα έχουμε βάλει εκεί και τα αφήνουμε να ρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε και τα άλλα τυριά τριμμένα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι.
Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε το λάδι, το νερό και το αλάτι για τα φύλλα και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία και βάζουμε ένα φύλλο σε ένα ταψί 25Χ35 που έχουμε αλείψει προηγουμένως καλά με το μείγμα λαδιού.
Αλείφουμε πάλι με το λάδι και μετά βάζουμε άλλο φύλλο κρούστας μέχρι να βάλουμε 5 τσαλακωμένα φύλλα.
Μετά ρίχνουμε τη γέμιση και φροντίζουμε να πάει παντού.
Αφού τελειώσουμε βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω από την πίτα και τα αλείφουμε ένα ένα με λάδι.
Όταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Χαράσουμε τα κομμάτια που θέλουμε να έχει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180C για 50-60 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει και καλή σας όρεξη!
Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα
Τα κουλουράκια της Ανάστασης είναι τα πιο νόστιμα της εποχής. Όλες τα φτιάχνουμε με περισσή όρεξη και τέχνη. Φέτος έκανα κι εγώ τα κουλουράκια ή μάλλον η κόρη μου τα έφτιαξε με τα χεράκια της. Πολύ ζύμωμα και άπλωμα στο ταψί για φέτος.
Υλικά
200 γραμμ Βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού σόδα
6 φλιτζ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Άλειμμα
1 αβγό
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
Χτυπάμε με το αναδευτήρι το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι με λιωμένη μέσα τη μαγειρική σόδα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε όλα τα κουλουράκια με το αυγό.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις πάνω κάτω αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αν θέλουμε τραγανά για 30 λεπτά.
Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Κέικ νηστίσιμο σοκολάτα
Ένα φανταστικό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας είναι το ιδανικό γλυκό για τις ημέρες πριν την Ανάσταση.
Υλικά
145 γραμμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γραμμ κακάο
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ γλυκού σόδα
25 γραμμ λάδι ελιάς
380 γραμμ γάλα αμυγδάλου
2 κουτ γλυκού ξίδι
150 γραμμ ζάχαρη
60 γραμμ κουβερτούρα κομματάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το γάλα, με το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε όχι για πολύ ώρα.
Στο τελικό μείγμα προσθέτουμε την κομμένη σε κομματάκια κουβερτούρα.
Βάζουμε σε μία φόρμα κέικ το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
Και έτοιμο το κέικ μας
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Ιταλοελληνική κοτόσουπα
Κάθε εβδομάδα τρώμε μία σούπα ανελλιπώς. Δεν έκανα κοτόσουπες γιατί βαριέμαι να κάνω το αυγολέμονο. Είδα όμως τη συνταγή της ιταλικής κοτόσουπας και είπα να τη φτιάξω με μερικές αλλαγές.
Ας περάσουμε όμως στα υλικά και το πώς την έφτιαξα.
Υλικά
1,5 - 2 λίτρα νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
2 στήθη κοτόπουλο
1/2 λεμόνι
50ml ελαιόλαδο
100 γραμμ ρύζι
1 κύβο κνορ κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το καρότο σε κομμάτια και το σέλινο και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα. Μετά προσθέτουμε τον κύβο και αφήνουμε να βράσει για 15 - 20 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το ρύζι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να γίνει το ρύζι.
Σερβίρουμε ζεστό για να μη ρουφήξει το νερό το ρύζι.
Καλή σας όρεξη!
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
Μηνιαίο ημερολόγιο 2024
Το ημερολόγιο του 2024 είναι έτοιμο και σας περιμένει!
Είναι μηνιαίο και έχει τις αργίες του έτους 2024. Είναι σε μορφή αρχείου pdf για να μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δείτε.
Μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε εδώ:
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023
Μπισκότα για το Halloween
Κάναμε την πρώτη απόπειρά μας να φτιάξουμε μπισκοτάκια για το Hallowee. Η κόρη μου τα έφτιαξε εξ ολοκλήρου για μια δουλειά που απαιτούσε τουλάχιστον 3 ώρες. Το στόλισμα με τη ζαχαρόπαστα μόνο ήταν μία δουλειά μιάμιση με δύο ώρες. Παρακάτω θα δείτε την εύκολη συνταγή που χρησιμοποιήσαμε.
Υλικά
100 γραμ βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό
2 κουτάκια βανίλια
200 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Ζαχαρόπαστα
Χρώματα ζαχαροπλαστείου
Υλικά για το ζαχαρόνερο
100 γραμ ζάχαρη άχνη
100 γραμ νερό
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ ή στο χέρι με το αναδευτήρι το βούτυρο λιωμένο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα θα φτιάξετε το ζαχαρόνερο.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη.
Αφού νερό και ζάχαρη γίνουν ένα αφαιρείτε από τη φωτιά.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνετε σε ότι σχήμα θέλετε τα μπισκότα.
Τα βάλετε στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα αλείφετε με το ζαχαρόνερο.
Τέλος βάζετε τα χρώματα στη ζαχαρόπαστα και φτιάχνετε τα σχέδια που θέλετε και εφαρμόζετε πάνω στα μπισκότα. Αυτό θα σας πάρει ώρα.
Είναι όμως δημιουργικό και θα σας αρέσει πολύ.Και έτοιμα τα μπισκοτάκια σας.
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Σοκολατόπιτα
Ένα πολύ ωραίο κέικ ζουμερό με γεύση κακάο για να το φτιάξουμε εύκολα κι απλά.
Υλικά
180 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμ κακάο
225 γραμ κρυσταλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μικρή αλάτι
100 γραμ βούτυρο λιωμένο
50 ml γάλα
2 βανίλιες κουτάκια
3 αυγά
Για το σιρόπι
300 γραμ ζάχαρη
300 γραμ νερό
2 κουτ σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει η ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά. Το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα αλουμινίου για κέικ και βάζουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας.
Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023
Μους σοκολάτα με 4 υλικά
Η μους αυτή είναι η πιο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε και είναι και πολύ νόστιμη. Την φτιάχνω όταν μου περισσεύει γάλα και όταν έχω λίγο χρόνο για να φτιάξω κάτι. Τα υλικά που χρειάζεται είναι τα παρακάτω:
Υλικά
200 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει στο μάτι στο 5 ή στο 6 βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.
Μετά το αφήνω να κρυώσει λίγο αφού το μεταφέρω στα μπολάκια μου.
Τα βάζω στο ψυγείο για να κρυώσουν και σε 1 ώρα θα ναι έτοιμα για κατανάλωση.
Καλή σας όρεξη!