Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Διακοπές στην Πάρο

Το καλοκαίρι του 2017 πήγαμε διακοπές στην Πάρο. Ένα πολύ όμορφο νησί των Κυκλάδων. Είναι πνιγμένο στον λευκό χρώμα των σπιτιών του και το φως του ήλιου.  Λουλούδια παντού στα μπαλκονάκια και τις αυλές γεμίζουν με χρώμα το χώρο. Έχω ξαναπάει στην Πάρο και τότε θυμάμαι μου είχε φανεί σαν όνειρο που περπατούσα στα δρομάκια και τις παραλίες. Έχει τόση μεγάλη ποικιλία από παραλίες, άλλες βραχώδεις κι άλλες με τεράστιες αμμουδιές.
Διακοπές στην Πάρο
Στη Νάουσα της Πάρου

Διακοπές στην Πάρο
Στη Νάουσα της Πάρου

Διακοπές στην Πάρο
Φωτογραφία της Βαλεντίνας

Διακοπές στην Πάρο
Στο ξενοδοχείο που μέναμε

Διακοπές στην Πάρο
Παραλία της Πάρου

Διακοπές στην Πάρο
Στο αεροπλάνο της επιστροφής

Μέναμε στο Κάτω Λιβάδι. Ένα ήσυχο μέρος πιο πολύ για οικογένειες. Η παραλία ήταν ακριβώς κάτω από το σπίτι μας. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το σπίτι ήταν πολύ ψηλά και έπρεπε να ανεβαίνουμε την ανηφόρα κάθε μέρα πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Αυτό γίνεται αν κλείνεις ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου. Κοιτάξαμε να έχει πισίνα, να έχει κι άλλες ανέσεις, να είναι κοντά στη θάλασσα. Κανείς όμως δε μας είπε ότι θα ναι στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Πάντα όμως γενικά με τα ξενοδοχεία γίνεται κάτι. Κάτι θα λείπει. Ειδικά άμα τα βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή.

Πήγαμε αεροπορικώς στην Πάρο από Θεσσαλονίκη, με την Astra Airlines. Τα εισιτήρια τα κλείσαμε σε πολύ καλή τιμή. Δεν κουραστήκαμε καθόλου καθώς με το που φτάσαμε στο νησί ήρθε το λεωφορείο και μας πήγε κατευθείαν στο Κάτω Λιβάδι. Εκεί λίγο ταλαιπωρηθήκαμε να ανεβάσουμε τα πράγματά μας από τα μικρά σκαλάκια στο ξενοδοχείο. 

Κατά τη διαμονή μας στην Πάρο επισκεφτήκαμε τη Νάουσα που είναι κοσμοπολίτικη. Εκεί γινόταν χαμός από κόσμο. Ειδικά τον Αύγουστο που πήγαμε εμείς, έσφυζε από κίνηση. Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα από πράγματα πολύ καλά σε ποιότητα μερικά και μάρκες. Ήταν βέβαια όλα πολύ ακριβά εκεί. Ήταν επίσης, γεμάτη νεολαία. Τα μέρη για διασκέδαση άφθονα εκεί. Ακόμα, ήταν γεμάτη η πόλη ξένους τουρίστες. Περπατήσαμε στα δρομάκια, βγάλαμε φωτογραφίες, φάγαμε και είπιαμε τον καφέ μας. Περάσαμε φανταστικά.

Όταν επιστρέφαμε το μυαλό μας ήταν γεμάτο από εικόνες, χρώματα κι αρώματα του καλοκαιριού. Η κόρη μου ενθουσιάστηκε και ήθελε να ξαναπάμε στην πρώτη ευκαιρία. Ένα ακόμα ταξίδι στο άσπρο είχε τελειώσει.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Νατάσσα!
    Πήγατε Πάρο ε; Χμ να σου πω ότι η γυναίκα μου έχει Παριανή καταγωγή! Έχουμε επισκεφθεί το νησί, πανέμορφο στολίδι, πάρα πολλά χρόνια πριν. Πριν το 2000.
    Πριν χαλάσει εντελώς και μετατραπεί σε κοσμοπολίτικο απωθητικό μέρος πανάκριβο και εκτός κάθε φυσικής ομορφιάς που βιάζεται από τον κόσμο και τον νεοπλουτισμό των κατοίκων του.
    Το νησί έχει ομορφιές που πρέπει να το ξέρεις να τις ανακαλύψεις σε απόκρυφα μέρη. Φυσικά και τα κοσμοπολίτικα είναι όμορφα αλλά "βιασμένα".
    Ας πούμε οι Λεύκες, ο κόλπος του Βουτάκου,η παραλία της Βαθιάς Ψαριάς, οι Αλυκές, η Αγκαιριά, το μοναστήρι στην Παροικιά, ο Φάραγγας. Κάποτε ήταν παράδεισοι. Τώρα δεν γνωρίζω σε ποια κατάσταση θα τα βρεις.
    Έχουμε συγγενείς εκεί αλλά όσα μας μεταφέρουν είναι αποκαρδιωτικά. Τέλος πάντων, είναι επιλογή τους.
    Χαίρομαι που περάσατε καλά, αυτό μετράει.
    Επίσης χαίρομαι που είμαι εδώ.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς περάσαμε θαυμάσια στην Πάρο. Και μόνο που είχε αυτό το λευκό των σπιτιών και τον ήλιο και το γαλάζιο της θάλασσας παντού ήταν υπέροχα

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου