Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Συμβουλές για αποτρίχωση και οδηγός

Οι διακοπές αρχίζουν και πρέπει να αποτριχωθούμε για να τις απολαύσουμε στο έπακρο. Ποιος όμως είναι ο ιδανικός τρόπος αποτρίχωσης; Υπάρχουν οι οικιακοί τρόποι και οι επαγγελματικοί. Για να δούμε όμως τα υπέρ και τα κατά του καθένα από αυτούς.

Συμβουλές για αποτρίχωση και οδηγός

Ξυραφάκι
Ο πιο τεμπέλικος τρόπος είναι τα πόδια με ξυραφάκι στο σπίτι. Ενδείκνυται για επιδερμίδες από κανονικές μέχρι σκούρες και με τρίχα που είναι σχετικά αδύνατη. Για αυτές που έχουν λευκή επιδερμίδα, όπως εγώ, και σκληρή τρίχα δε συνίσταται. Καθώς την ίδια μέρα μέχρι το βράδυ θα έχουν ξαναβγεί. Δυναμώνει τις τρίχες.

Χαλάουα ή κερί
Η χαλάουα είναι μια παλιά μέθοδος, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται ακόμα, γιατί αν δεν ξέρεις να την τραβάς σπας αγγεία στο πόδι σου. Την εφάρμοσα πιο νέα και πράγματι έχω σπάσει αγγεία στα πόδια μου με τη χρήση της. Παρόμοια αποτελέσματα έχει το κερί. Το κερί, βέβαια, δεν κολλάει όσο η χαλάουα. Καλό είναι για εφαρμογές με κερί να επισκεπτόμαστε έναν επαγγελματία αισθητικό, που ξέρουμε ότι κάνει καλή δουλειά και δεν τραυματίζει το πόδι. Αφήνει μια κοκκινίλα που διαρκεί όσο μία μέρα. Την επομένη είσαι έτοιμη και αποτριχωμένη. Σε επαγγελματία κοστίζει περίπου 15 ευρώ τα πόδια και για μπικίνι 10 ευρώ.

Αποτριχωτική μηχανή
Αυτό που χρησιμοποιώ στο σπίτι μετά από άπειρες αποτριχώσεις είναι το silk epil πονάει στην αρχή το συνηθίζεις με το χρόνο. Αφαιρεί όλες τις τρίχες που πιάνει, ακόμα και τις μικρές. Διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα για να καλύψεις όλο το πόδι και μασχάλες και μπικίνι. Και αφήνει μία μικρή κοκκινίλα για δυο ώρες τουλάχιστον μετά. Δεν τραυματίζει το πόδι. Κοστίζει όσο η αγορά της μηχανής.

Βελόνα
Όταν θέλεις να αποτριχώσεις ευαίσθητες περιοχές μόνιμα, όπως πρόσωπο, συνίσταται η βελόνα. Είναι χρονοβόρα και νιώθεις τσιμπίματα. Αλλά τις τρίχες που χτυπάει η βελόνα με δυο χτυπήματα στην ίδια τρίχα δεν ξαναβγαίνει. Δυστυχώς, αυτές που κάνουν βελόνα συνήθως έχουν ορμονικά προβλήματα οπότε και οι τρίχες βγάζουν συνεχώς καινούργιες φύτρες. Κοστίζει κάπου στα 5 ευρώ τα πέντε λεπτά. Αρκετά ακριβή για μεγάλες περιοχές ή για πυκνή τριχοφυΐα.

Λέιζερ
Εδώ έρχεται το λέιζερ για μόνιμα αποτελέσματα. Κοστίζει επίσης κάτι παραπάνω. Πχ 15 ευρώ για την περιοχή κάτω από το πηγούνι με μουστάκι μαζί. Βέβαια καθαρίζει πολύ περισσότερο από τη βελόνα για τον ίδιο χρόνο και πονάει λιγότερο. Καλό είναι να εμπιστευτείτε έναν καλό δερματολόγο για να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ. Φοράς γυαλιά για να μη βλέπεις τη λάμψη και σε καψαλίζουν και μυρίζει καμένο. Κοκκινίζεις την ίδια μέρα, και καλό είναι την επομένη να μην εκτεθείς στον ήλιο. Και φυσικά να βάλεις αρκετό αντηλιακό στις περιοχές που αποτρίχωσες με αυτή τη μέθοδο χειμώνα καλοκαίρι.

Υπάρχουν και άλλες λύσεις αποτρίχωσης που δεν τις έχω δοκιμάσει όμως ακόμα. Όπως για παράδειγμα η φωτόλυση. Οπότε δε μπορώ να πω με σιγουριά ποια είναι τα αποτελέσματά της και το κόστος της. Ελπίζω να βοήθησα κάποιες φίλες να επιλέξουν τη μέθοδο που τους ταιριάζει. Εσύ ποια μέθοδο θα επιλέξεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου