Έφτιαξα πρόσφατα μία ωραία συνταγή για μπισκότα. Μου βγήκαν ομολογουμένως πολύ νόστιμα. Έχουν μία ευχάριστη γεύση και αφήνουν ένα ωραίο άρωμα στο στόμα από τα μπαχαρικά που έχουν μέσα. Η κόρη μου εννοείται ότι με βοήθησε στην παρασκευή τους και έβαλε όλη της την τέχνη να τα βάλει στα ταψιά. Παρακάτω σας δίνω τη συνταγή.
Υλικά
Παρασκευή
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπωλ και το χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Όταν ανακατευθούν και γυαλίσει η ζύμη προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά μέχρι η ζύμη μας να πιάνεται και να ζυμώνεται.
Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού σε όλη τη ζύμη.
Πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε. Εμείς τα κάναμε στρόγγυλα και μεγάλα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, περίπου 5 εκατοστά.
Τοποθετούμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C σε πάνω κάτω αντίσταση για 20 λεπτά αν τα έχετε κάνει χοντρά όπως εμείς, στα 15 - 20 λεπτά γίνονται.
Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν.
Στη δική μου συνταγή γίνονται λίγο σκληρά και μασιούνται εύκολα. Για να τα διατηρήσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ που κλείνει καλά.
Καλή επιτυχία!
Υλικά
- 200 γραμμ. βούτυρο (βιταμ έβαλα εγώ)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 1 κουταλιά γλυκού baking powder
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 βανίλιες
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (και όσο πάρει για να μην κολλάει η ζύμη)
- 1/2 σακουλάκι σοκολάτα τρίμματα
Παρασκευή
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπωλ και το χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Όταν ανακατευθούν και γυαλίσει η ζύμη προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά μέχρι η ζύμη μας να πιάνεται και να ζυμώνεται.
Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού σε όλη τη ζύμη.
Πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε. Εμείς τα κάναμε στρόγγυλα και μεγάλα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, περίπου 5 εκατοστά.
Τοποθετούμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180ο C σε πάνω κάτω αντίσταση για 20 λεπτά αν τα έχετε κάνει χοντρά όπως εμείς, στα 15 - 20 λεπτά γίνονται.
Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν.
Στη δική μου συνταγή γίνονται λίγο σκληρά και μασιούνται εύκολα. Για να τα διατηρήσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ που κλείνει καλά.
Καλή επιτυχία!