Τέτοιες μέρες είναι που βάζουμε όλη μας την τέχνη και ασχολούμαστε με τη μαγειρική. Το σημερινό μας θέμα είναι ένα Χριστουγεννιάτικο κέικ. Το έκανα έτσι όπως μας αρέσει και το τρώμε εδώ στο σπίτι μας.
Υλικά
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά μεσαία
- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κάρδαμο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Ετοιμάζουμε δύο φόρμες ορθογώνιες αλουμινίου.
Χτυπάμε καλά σε ένα μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο μπωλ με το μείγμα. Χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε στις δύο φόρμες και τοποθετούμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση για μία ώρα.
Όταν γίνει το κέικ σας θα έχει μία αρωματική γεύση και μια βελούδινη υφή στο στόμα.
Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε και ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση.
Καλή σας επιτυχία!