Αυτή η συνταγή μπισκότων είναι μία έμπνευση της κόρης μου που την έφτιαξε σχεδόν εξ ολοκλήρου μόνη της. Εννοείται ότι ήταν βάση της συνταγής που θα σας δώσω παρακάτω.
Υλικά
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 110 γρ βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη λευκή
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1/2 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 1 αβγό
- 150 γρ πολύχρωμη σοκολάτα
Παρασκευή
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πηρούνι για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα υλικό όλα μαζί.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη ζύμη για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ξαναχτυπάμε να γίνει η ζύμη μας.
Προσθέτουμε τη χρωματιστή σοκολάτα και αναμειγνύουμε να γίνει μία ζύμη με κομμάτια σοκολάτας.
Καλύπτουμε το μπολ της ζύμης με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Μετά τη μισή ώρα βγάζουμε από το ψυγείο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 10 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα καούν.
Τα δικά μου άρπαξαν λίγο και καήκαν που τα έβαλα για 15 λεπτά. Μόλις χρυσίσουν πρέπει να τα βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί.