Το ημερολόγιο του 2024 είναι έτοιμο και σας περιμένει!
Είναι μηνιαίο και έχει τις αργίες του έτους 2024. Είναι σε μορφή αρχείου pdf για να μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δείτε.
Μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε εδώ:
δοκιμές προϊόντων, χειροτεχνίες, οργάνωση, σπίτι, ζωγραφιές, καθαριότητα, συνταγές, ταξίδια
Το ημερολόγιο του 2024 είναι έτοιμο και σας περιμένει!
Είναι μηνιαίο και έχει τις αργίες του έτους 2024. Είναι σε μορφή αρχείου pdf για να μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δείτε.
Μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε εδώ:
Κάναμε την πρώτη απόπειρά μας να φτιάξουμε μπισκοτάκια για το Hallowee. Η κόρη μου τα έφτιαξε εξ ολοκλήρου για μια δουλειά που απαιτούσε τουλάχιστον 3 ώρες. Το στόλισμα με τη ζαχαρόπαστα μόνο ήταν μία δουλειά μιάμιση με δύο ώρες. Παρακάτω θα δείτε την εύκολη συνταγή που χρησιμοποιήσαμε.
Υλικά
100 γραμ βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό
2 κουτάκια βανίλια
200 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Ζαχαρόπαστα
Χρώματα ζαχαροπλαστείου
Υλικά για το ζαχαρόνερο
100 γραμ ζάχαρη άχνη
100 γραμ νερό
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ ή στο χέρι με το αναδευτήρι το βούτυρο λιωμένο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα θα φτιάξετε το ζαχαρόνερο.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη.
Αφού νερό και ζάχαρη γίνουν ένα αφαιρείτε από τη φωτιά.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνετε σε ότι σχήμα θέλετε τα μπισκότα.
Τα βάλετε στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα αλείφετε με το ζαχαρόνερο.
Τέλος βάζετε τα χρώματα στη ζαχαρόπαστα και φτιάχνετε τα σχέδια που θέλετε και εφαρμόζετε πάνω στα μπισκότα. Αυτό θα σας πάρει ώρα.
Είναι όμως δημιουργικό και θα σας αρέσει πολύ.Και έτοιμα τα μπισκοτάκια σας.
Ένα πολύ ωραίο κέικ ζουμερό με γεύση κακάο για να το φτιάξουμε εύκολα κι απλά.
Υλικά
180 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμ κακάο
225 γραμ κρυσταλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μικρή αλάτι
100 γραμ βούτυρο λιωμένο
50 ml γάλα
2 βανίλιες κουτάκια
3 αυγά
Για το σιρόπι
300 γραμ ζάχαρη
300 γραμ νερό
2 κουτ σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει η ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά. Το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα αλουμινίου για κέικ και βάζουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας.
Η μους αυτή είναι η πιο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε και είναι και πολύ νόστιμη. Την φτιάχνω όταν μου περισσεύει γάλα και όταν έχω λίγο χρόνο για να φτιάξω κάτι. Τα υλικά που χρειάζεται είναι τα παρακάτω:
Υλικά
200 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει στο μάτι στο 5 ή στο 6 βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.
Μετά το αφήνω να κρυώσει λίγο αφού το μεταφέρω στα μπολάκια μου.
Τα βάζω στο ψυγείο για να κρυώσουν και σε 1 ώρα θα ναι έτοιμα για κατανάλωση.
Καλή σας όρεξη!
Έχετε γάλα που πάει να λήξει και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Φτιάξτε μία κρέμα μιλφέιγ. Είναι εύκολη και πολύ εύγευστη. Φτιάχνεται με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Τα υλικά αναφέρονται παρακάτω:
Υλικά
500 ml γάλα φρέσκο
45 γραμμ κορν φλάουρ
100 γραμμ ζάχαρη
2 αβγά μεσαία
50 γραμμ βούτυρο έβαλα ΒΙΤΑΜ
2 βανίλιες
250 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
Ζάχαρη άχνη
200 γραμμ σφολιατίνια ή μπισκότο τριμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν αφού ανακατέψουμε καλά. Όταν γίνουν όλα κρέμα κατεβάζουμε το κατσαρόλι από το μάτι.
Συμπληρώνουμε τις βανίλιες, το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, ώστε να ακουμπάει η μεμβράνη στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Στη συνέχεια αφού κρυώσει για καμιά ώρα, την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα από τα θρυμματισμένα σφολιατίνια ή το μπισκότο σε γυάλινα μπολ.
Βάζουμε από πάνω την κρέμα μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε από πάνω.
Πλησιάζει το καλοκαίρι και ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός και επικίνδυνος. Ο καιρός δεν είναι όπως παλιά που ήμασταν παιδιά. Οι ακτίνες του ήλιου καίνε για περισσότερο καιρό και πιο έντονα το δέρμα μας. Εγώ προσωπικά έχω ευαίσθητο δέρμα και πρέπει να προστατεύομαι όλο το χρόνο σχεδόν. Γι αυτό και χρησιμοποιώ αντηλιακά όλο το έτος.
Τα αντηλιακά που έχω δοκιμάσει και συστήνω ανεπιφύλακτα είναι το Capital Soleil Anti-Dark Spots SPF50+ της Vichy και το Bee Sun Safe Anti Spot Anti Age Tinted SPF50 της Apivita.
Το Capital Soleil Anti-Dark Spots SPF50+ της Vichy έχει λεπτή υφή, δεν αφήνει λιπαρότητα και παρέχει τέλεια κάλυψη στο δέρμα. Επίσης, δεν αφήνει να δημιουργηθούν πανάδες και στίγματα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Το Bee Sun Safe Anti Spot Anti Age Tinted SPF50 της Apivita είναι η ελληνική απάντηση στα αντηλιακά προσώπου. Έχει πιο σκουρόχρωμο χρώμα από αυτό τη Vichy. Κι αυτό είναι κατά των λεκέδων του προσώπου και δεν αφήνει το πρόσωπο να γυαλίζει. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια της εταιρείας Apivita. Το συστήνω για όσες σκουραίνουν αρκετά το καλοκαίρι.
Η πιο απλή συνταγή για να φάμε ωραίο και νόστιμο μπουγιουρντί σε ένα μισάωρο στο σπίτι. Είναι το ίδιο με αυτό της ταβέρνας.
Υλικά
200 γραμμάρια φέτα
2 ντομάτες ή 10 τοματίνια
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
Λίγο τυρί κίτρινο χοντροτριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα πήλινο κατά προτίμηση ταψάκι βάζουμε λάδι.
Μετά στρώνουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα ή κομμένα στη μέση τοματάκια και αλατίζουμε.
Βάζουμε τη φέτα από πάνω και χύνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα τοματάκια. Αλατίζουμε.
Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση.
Καλοφάγωτο!
Πρώτη φορά δοκιμάζω κρέμα με ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι μία μορφή της βιταμίνης Α. Την κρέμα αυτή δε μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν με την ίδια ευκολία όλοι, γιατί μπορεί να έχουμε αντενδείξεις. Μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό της επιδερμίδας ή και τσούκσιμο. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη ρετινόλη σωστά για να αποφύγουμε άσχημες συνέπειες.
Στην αρχή, τη χρησιμοποιείς μόνο μία φορά την εβδομάδα. Μετά τη χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα και μόνο όταν δεν έχεις καμιά αντένδειξη την χρησιμοποιείς μέρα παρά μέρα. Καλό επίσης είναι να την εφαρμόζουμε στο δέρμα τη νύχτα γιατί το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Τις υπόλοιπες νύχτες φοράμε μία κανονική ενυδατική κρέμα νύχτας.
Επίσης, το πρωί φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει το δέρμα από το κοκκίνισμα. Αν παρόλα αυτά έχετε ερεθισμό τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο. Αυτά όλα τα έκανα για να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση της κρέμας αυτής. Δεν είχα κάποια αντένδειξη. Μέχρι σήμερα που την χρησιμοποιώ δεν είχα κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάτι άλλο δυσάρεστο.
Έχει πάντως πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι ακριβώς όπως τη λένε. Εξαφανίζει τις ρυτίδες και αφήνει μία ωραία αίσθηση στο δέρμα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Έκανα μία παραλλαγή στο κατσικάκι. Το έκανα λεμονάτο. Και ομολογουμένως βγήκε φανταστικό. Ας δούμε όμως ένα ένα τα υλικά που χρησιμοποίησα.
Υλικά
1και μισό κατσικάκι μπούτι σπασμένο από το χασάπη
1/2 φακελάκι πατάτες μπέιμπι
3/4 φλυτζάνι λάδι ελιάς
2 λεμόνια
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά, το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά.
Βάζω τις πατάτες μέσα στο μπολ να μαριναριστούν.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί.
Προσθέτουμε το κατσικάκι αφού το πλύνουμε και το αλατοπιπερόνουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω από το κατσικάκι.
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση για 1 και μισή ώρες με κλειστή τη γάστρα.
Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη μία ώρα.
Καλή σας επιτυχία.
Το μους αυτό μου βγήκε λίγο αραιό, γιατί έβαλα κρέμα γάλακτος ελαφριά. Προτείνω να βάλετε την κανονική κρέμα γάλακτος αν θέλετε ένα πλούσιο αποτέλεσμα.
Υλικά
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτάκι βανίλια
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε.
Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να πήξει.
Βάλτε το μείγμα σε 2 μπολάκια για μους και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Έτοιμα!
Βρήκα αυτή την πολύ ωραία συνταγή και τη δοκίμασα. Είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη. Το κέικ που έφτιαξα δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχουν μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα υλικά του είναι:
Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 κουτάκια βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλιάς γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Βάζω τα υλικά σε μια φόρμα για κέικ και ψήνω για 35-40 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει για να κόβεται χωρίς να σπάει. Στη φωτογραφία εγώ δεν περίμενα και μου έσπασε η φέτα.
Καλή σας όρεξη!
Το πλύσιμο των ρούχων είναι ένας αναγκαίος μπελάς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να δούμε όμως ποια ρούχα πλένουμε, πόσο συχνά και πώς ρυθμίζουμε το πλυντήριό μας.
Κατ' αρχάς δεν είναι όλα τα ρούχα το ίδιο. Τα χωρίζουμε σε λευκά, πολύχρωμα, αυτά που βγάζουν χρώμα, πλεκτά. Περιττό να σας πω ότι κάποιο ρούχο με έντονο χρώμα το πλένουμε στην αρχή μόνο του για να δούμε αν βγάζει και μετά με άλλα ρούχα, για να μην έχουμε τα μισά μας ρούχα βαμμένα με το δικό του χρώμα.
Τα σκούρα ρούχα τα πλένω στους 30 βαθμούς, αφού τα φορέσω δύο μέρες. Οι κάλτσες αν και σκούρες συνήθως, τις φοράω για μία μέρα μόνο και μετά πλύσιμο. Τα πλεκτά τα φοράω 2 με 3 ημέρες και μετά κι αυτά τα φρεσκάρω στο ειδικό πρόγραμμα που έχει το πλυντήριό μου για μάλλινα. Είναι δεν είναι μάλλινα τα πλεκτά είναι ευαίσθητα, γι' αυτό το προτείνω οπωσδήποτε να πλένονται στη χαμηλή θερμοκρασία και στο πρόγραμμα για μάλλινα. Τα λευκά συνήθως είναι εσώρουχα και σεντόνια καθώς και κάποια πουκάμισα ίσως και λευκές μπλούζες. Τα εσώρουχα και τα πουκάμισα καλό είναι να χρησιμοποιούνται μία μέρα την εβδομάδα. Τα σεντόνια πρέπει να χρησιμοποιούνται για μία εβδομάδα λένε οι ειδικοί. Εγώ τα πλένω στις δύο εβδομάδες στους 40 βαθμούς μαζί με τα λευκά.
Τι απορρυπαντικά χρησιμοποιώ όμως; Λοιπόν για τα σκούρα βάζω μαλακτικό συνήθως το Supline το συμπυκνωμένο. Για απορρυπαντικό βάζω το Dixan. Στα λευκά εκτός από το Dixan και το μαλακτικό βάζω και Vanish που είναι λευκαντικό και Calgon για την καλύτερη συντήρηση του πλυντηρίου. Στα πλεκτά βάζω το μαλακτικό και ειδικό απορρυπαντικό για τα πλεκτά, το Soflan.
Ο καθαρισμός του μπάνιου είναι ένας μπελάς για κάθε σπίτι και όλες θέλουμε να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιώ τρία καθαριστικά για τον καθαρισμό του μπάνιου μου και θα σας τα πω σε αυτό το άρθρο. Κατ' αρχάς χρησιμοποιώ το Viakal για το μπάνιο, το δεύτερο είναι η χλωρίνη στη συσκευασία Klinex Ultra λεβάντα και τέλος το παπί Duck λεβάντα.
Τα βήματα που ακολουθώ για τον καθαρισμό και απολύμανση της τουαλέτας είναι τα εξής:
Βήμα πρώτο
Πρώτη στη λίστα έρχεται η λεκάνη που την καθαρίζω ως εξής. Πρώτα παίρνω το πιγκάλ και πετάω τα όποια νερά έχει μέσα του στην λεκάνη. μετά καθαρίζω το βουρτσάκι του και ρίχνω λίγη χλωρίνη μέσα του και το αφήνω στην άκρη.
Παίρνω το παπί και ρίχνω στην λεκάνη περιμετρικά και γύρω γύρω. Μετά με το βουρτσάκι του πιγκάλ βουρτσίζω το υγρό που βρίσκεται στη λεκάνη.
Με ένα σφουγγάρι που έχω μόνο για τη λεκάνη καθαρίζω τις υπόλοιπες επιφάνειές της με χλωρίνη. Αφήνω όλα τα υλικά για μισή ώρα και ξεβγάζω.
Βήμα δεύτερο
Σειρά έχει ο νεροχύτης. Πρώτα καθαρίζω με το Viakal. Με ένα σφουγγάρι που έχω για το υπόλοιπο μπάνιο βάζω χλωρίνη και απολυμένω το νεροχύτη. Επιμένω στα σημεία που φεύγει το νερό και όπου έχει αρχές μούχλας.
Βήμα τρίτο
Σε αυτό το στάδιο καθαρίζω τη μπανιέρα. Αφού ρίξω viakal για να φύγουν όλα τα άλατα απολυμαίνω μετά με χλωρίνη.
Βήμα τέταρτο
Ψεκάζω με viakal όλα τα πλακάκια και σκουπίζω με το σφουγγάρι.
Βήμα πέμπτο
Το τελευταίο βήμα αφαιρεί και τους περισσότερους ρύπους και βακτήρια και είναι το σφουγγάρισμα του μπάνιου. Πάντα με λιγο χλωρίνη κι αυτό και η απολύμανση της τουαλέτας έχει τελειώσει.
Όσο είναι ακόμα χειμώνας παίζει πολύ να έχουμε στο σπίτι μυρωδιές όπως αυτή του πορτοκαλιού. Αλλάζει κατευθείαν η διάθεση και κάνει την ατμόσφαιρα πιο οικεία και σπιτική. Γι αυτό είπα να φτιάξω μερικά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκάλι να μυρίσει όμορφα το σπίτι.
Υλικά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
450 γραμμ αλεύρι
1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
Φτιάχνουμε πλεξούδες μικρές με το ζυμάρι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στον αέρα.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με κρόκο αυγού για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά για να γίνουν μαλακά ή για 15 λεπτά για να γίνουν πιο σκληρά.
Το σπίτι όλο θα μοσχομυρίσει και θα έχετε τα πιο εύκολα κουλουράκια που κάνατε ποτέ!
Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μας κρέας για φαγητό. Καιρό προσπαθώ να βρω τη συνταγή για να κάνω το πιο ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ. Νομίζω ότι την βρήκα. Είναι η παρακάτω και είναι εύκολη και υπέροχη.
Υλικά
Προετοιμασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά (στο 7) ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κάρυ, τις πιπεριές και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μην καεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε για 5-10 λεπτά και βγάζουμε από το μάτι.
Καλή σας όρεξη!