Μία συνταγή που θα σας πετύχει σίγουρα και εγγυώμαι την τέλεια επιτυχία της είναι το κοτόπουλο αλά κρεμ. Είναι μία γεύση που θα απογειώσει τη μαγειρική σας. Αλλά ας μη λέω πολλά και ας φτάσω στο ψητό.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
- σκόρδο τριμμένο
- λίγο λάδι
Για την κρέμα
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο (έβαλα βιταμ)
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας (βάλτε έναν κύβο σε 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό)
- 1 κουταλιά γλυκού λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Για το ρύζι
- 1/2 πακέτο ρύζι
- 2 κύβους κνορ
- λίγο βούτυρο
Παρασκευή
Βάζουμε λάδι στο ταψί. Πλένουμε τα στήθη κοτόπουλο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στην πάνω κάτω αντίσταση.
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα κίτρινο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε το νερό με το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το γάλα και μετά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να γίνουν όλα τα υλικά μας ένα.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μίγμα μας και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μίγμα το κοτόπουλο στο ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου αντίσταση πάνω κάτω να κιτρινίσει η σάλτσα μας λίγο.
Το ρύζι γίνεται με βράσιμο 2 λίτρων νερό και όταν βράζει βάζουμε 2 κύβους κνορ. Αφήνουμε για 15 λεπτά μετά σβήνουμε τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι.
Βάζουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί λίγο με το ρύζι. Ανακατεύουμε και έτοιμο!
Καλή επιτυχία!