Τα κουλουράκια της Ανάστασης είναι τα πιο νόστιμα της εποχής. Όλες τα φτιάχνουμε με περισσή όρεξη και τέχνη. Φέτος έκανα κι εγώ τα κουλουράκια ή μάλλον η κόρη μου τα έφτιαξε με τα χεράκια της. Πολύ ζύμωμα και άπλωμα στο ταψί για φέτος.
Υλικά
200 γραμμ Βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού σόδα
6 φλιτζ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Άλειμμα
1 αβγό
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
Χτυπάμε με το αναδευτήρι το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι με λιωμένη μέσα τη μαγειρική σόδα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε όλα τα κουλουράκια με το αυγό.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις πάνω κάτω αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αν θέλουμε τραγανά για 30 λεπτά.