Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

5 γρήγορα γεύματα για τις διακοπές

Στις διακοπές θέλω να τρώω καλά χωρίς να μαγειρεύω ώρες. Καθώς αυτό σημαίνει η λέξη διακοπές, ξεκούραση. Οπότε παραθέτω παρακάτω 5 μεσημεριανά γεύματα που φτιάχνονται γρήγορα και θα χορτάσουν τα παιδιά μας.
5 γρήγορα γεύματα για τις διακοπές

Μακαρόνια με σάλτσα
Αγοράζω ένα πακέτο μακαρόνια, μισό πακέτο βούτυρο, αλάτι και μία έτοιμη σάλτσα σε βάζο ή σακουλάκι. Βράζω τα μακαρόνια 15 λεπτά με το αλάτι, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Προσθέτω τη σάλτσα που έχω προηγουμένως βράσει και έτοιμο.

Κοτομπουκιές με ρύζι
Χρειάζομαι ένα σακουλάκι κοτομπουκιές έτοιμες μισοψημένες, ένα σακουλάκι ρύζι και 2 κύβους κοτοζωμού. Βράζω το ρύζι, προσθέτω τους κύβους κοτοζωμού και ρίχνω το νερό. Τηγανίζω για 10-15 λεπτά τις κοτομπουκιές και έτοιμο το μεσημεριανό γεύμα.

Μπιφτέκια με πατάτες τηγανητές
Αγοράζω μπιφτέκια από το κρεοπωλείο της περιοχής ή παίρνω τα προμαγειρεμένα με το σακουλάκι. Έχω πατάτες μαζί μου από το σπίτι, αλάτι και προαιρετικά πιπέρι και ρίγανη. Καθαρίζω τις πατάτες και τις τηγανίζω. Τηγανίζω και τα μπιφτέκια και τέλος. Να πώς φτιάχνεται κι αυτό το γεύμα.

Χυλοπίτες
Θέλω ένα σακουλάκι χυλοπίτες και αλάτι. Βράζω τις χυλοπίτες με το αλάτι 15-20 λεπτά και να ακόμα ένα γεύμα.

Τηγανητές μπριζόλες με ρύζι
Επέλεξα τις μπριζόλες να τις συνοδέψω με ρύζι. Μπορείτε και με πατάτες τηγανητές. Βράζω το ρύζι με δύο κύβους κοτοζωμό. Και τηγανίζω τις μπριζόλες. Και έτοιμο!

Βρήκες χρήσιμες τις προτάσεις μου; Εσύ τι θα μαγειρέψεις στις διακοπές σου;

10 σχόλια:

  1. Πραγματι οταν εισα σε διακοπες Νατασσα μου δεν χρειαζεται να ρταλεπωρισε μαγιρευντας δυσκολα.. φαγητα.. οτι γραφεις στην λιστα των φαγητων σου ειναι πολύ ευκολα.. αλλα για να κερδισεις ακομα περισσοτερο χρονο μπορεις μερικα απο τα τηγανιτα σου..ακομα και τις πατατες...ναι γινονται οπως οι τηγανιτες στο φουρνο.. να τα βαζεις σε φουρνακι αν εχει το διαμερισμα που νοικιαζετε.. κερδιζεις ακομα περισσοτερο χρονο και τρωτε και πιο υγιεινά.. αντικατεστησε το βουτηρο οπου υπαρχει με το λαδι.. και τοτε θα δεις ποσο ευκολο ειναι..και νοστιμο...δεν ειναι συμβουλες ειναι η πείρα ..θα μπορουσα να ειμαι και μαμα σου χα.χα...
    Να περασετε υπέροχα οπου και να πατε... σε ευχαριστω που περνας και τα λεμε ..καλο καλακαιρακι ..φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις Ρούλα μου να είσαι καλά και καλό μήνα. Μπήκαμε στο μήνα των διακοπών

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Νατάσα! Πραγματικά πρόβλημα το φαγητό στις διακοπές! Δεν μπορείς να τρως και συνέχεια έξω! Ειδικά όταν έχεις παιδιά! Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το θέμα είναι να βγάζουμε τις διακοπές μας χωρίς ιδιαίτερο κόπο και οικονομικά

      Διαγραφή
  3. Καλές και όμορφες στιγμές να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και με μια τοματοσαλάτα, πατάτες και μπόλικη φέτα, όλοι χαρούμενοι είμαστε! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτή είναι μία καλή πρόταση για ένα γρήγορο καλοκαιρινό γεύμα

      Διαγραφή
  5. Για γρηγορο καλοκαιρινο γευμα εμεις κανουμε συχνα συνταγες με αυγα: μάτια, ομελέτα απλή ή πιο συνθετη αναλογα τα γουστα ή καγιανα!
    επισης ωραιες ειναι και οι τηγανητες ή ψητες μελιτζανες με κοκκινη σαλτσα και τριμμενη φετουλα απο πανω.
    Ριζοτο διαφορες παραλλαγες
    μακαρονοσαλατα
    σπετζοφαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες και οι συνταγές με αυγά σίγουρα υπάρχουν αρκετά φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε εγώ έδωσα μία δική μου εκδοχή

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου