Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Πώς φτάνω στην πνευματική ανάταση

Ο άνθρωπος έχει βρει τρόπους να γεμίζει τα κενά του υλικού του κόσμου με σχετική ευκολία. Κυνηγάει το χρήμα, και όταν αποκτήσει πολύ, κυνηγάει τη δόξα και τη χλιδή. Ζούμε σε έναν κόσμο που μας κυβερνάει ο καταναλωτισμός και η υλική ματαιοδοξία. Έτσι μετά την αναζήτηση των υλικών αγαθών ανακαλύπτουμε ότι νιώθουμε μέσα μας κενοί.
Πώς φτάνω στην πνευματική ανάταση

Η θεωρία του πνευματισμού είναι ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε σαν τις μπαταρίες. Έχουμε ενέργεια και την καταναλώνουμε στους γύρω μας, και στο χώρο, για να επιτύχουμε. Όμως σύντομα θα αδειάσουμε αν δεν έχουμε από κάπου φόρτιση.  Η φόρτιση - φώτιση μπορεί να έρθει από κάποιο σοφό, έναν άνθρωπο του πνεύματος, από μία δική μας εσωτερική αναζήτηση για το πνευματικό. Ένας φίλος μπορεί να μας δώσει μικρές δόσεις φόρτισης για να αντέξουμε να προχωρήσουμε.

Είναι στιγμές που είμαι χαμένη στην καθημερινότητα, στη σκλαβιά της εργασίας και του καταναλωτισμού, όπου στόχος είναι η εξασφάλιση του προς το ζειν, φτάνω σε χαμηλά επίπεδα πνευματικής ηρεμίας και με κυκλώνει η μελαγχολία. Εκεί ακριβώς ή το φιλοσοφώ μόνη μου στο λίγο χρόνο που μπορώ να απομονωθώ ή ψάχνω να συζητήσω το πρόβλημα ώστε να γεμίσω το πνευματικό μου κομμάτι. Με τη συζήτηση ή το διαλογισμό καθαρίζω από τις υλικές ανούσιες σκέψεις και εστιάζω πιο βαθιά.

Δεν πιστεύω ότι έχω επιτύχει εντελώς να φτάσω στο σημείο να θεωρούμαι πνευματικός άνθρωπος ή ότι κάποτε θα φτάσω. Επιδιώκω να ελαφρύνω το μυαλό μου περισσότερο από προβλήματα και σκέψεις που δε μου προσφέρουν κάτι περισσότερο. Πιστεύω ότι πολλές και πολλοί από εσάς έχετε επίσης το μυαλό σας γεμάτο από σκέψεις, που μόνο πιο ομιχλώδες μπορούν να κάνουν το τοπίο. Η λύση είναι στην θεώρηση της ζωής μας από την αρχή. Να βάλουμε βασικές προτεραιότητες. Τι είναι πιο σημαντικό αν η μέρα που ζω είναι η τελευταία;

Τέτοιου είδους ερωτήσεις θα μας κάνουν να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε και να επικεντρωθούμε σε αυτό. Μία συζήτηση επίσης με έναν φίλο που κι αυτός "ψάχνεται" πνευματικά, είτε είναι πνευματικός θα ήταν χρήσιμη.

Δε θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί τα μέρη αυτά που προσπαθώ να σας μεταφέρω είναι "πατημένα" από λίγους. Θα θελα όμως την άποψή σου.

4 σχόλια:

  1. Μεγάλη υπόθεση η πνευματικότητα, θέλει πολλή δουλειά και χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θέλω να έρθω πιο κοντά στο πνευματικό αλλά η καθημερινότητα εμποδίζει αυτή μου την αναζήτηση. Το καλό είναι ότι που και που συζητάω με φίλους και παίρνω μία μικρή φόρτιση. Δυναμώνω πνευματικά.

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω και εγώ Νατάσσα ότι θέλει δουλειά και υπομονή μια τέτοια διαδικασία. Ίσως και να μην έχουμε την ωριμότητα να την κατακτήσουμε.
    Δύσκολο αλλά σημαντικό.
    Καλησπέρα αγαπητή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε σένα Γιάννη είναι σημαντικό στις παρέες μας να βρίσκονται άτομα που τους ενδιαφέρει και το πνευματικό και όχι μόνο οι υλικές απολαύσεις. Αυτό βοηθάει πολύ στο να πάμε αυτό το βήμα μακρύτερα

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου