Η σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και δε χάνω χρόνο από το να φτιάχνω συνταγές που την περιέχουν. Βρήκα κι εγώ μία συνταγή που φτιάχνεις σοκολάτα υγείας από το κακάο κατευθείαν. Η σοκολάτα αυτή περιέχει τέσσερα υλικά μόνο. Είναι απλή αν και για τα υλικά τα βρήκα λίγο δύσκολα. Διαλέγοντας τα υλικά μπορούμε να προτιμήσουμε και αυτά που είναι βιολογικά. Εγώ αυτή τη φορά πήρα τα απλά.
Υλικά
Παρασκευή
Βάζουμε το λάδι καρύδας σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
Τοποθετούμε το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Μόλις λιώσει το λάδι καρύδας το προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Μόλις ομογενοποιηθούν τα τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης για παγάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο ή καλύτερα στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα να σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
- 1 κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές σούπας μέλι
Παρασκευή
Βάζουμε το λάδι καρύδας σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
Τοποθετούμε το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Μόλις λιώσει το λάδι καρύδας το προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Μόλις ομογενοποιηθούν τα τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης για παγάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο ή καλύτερα στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα να σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.