Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

 Η μους αυτή είναι η πιο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε και είναι και πολύ νόστιμη. Την φτιάχνω όταν μου περισσεύει γάλα και όταν έχω λίγο χρόνο για να φτιάξω κάτι. Τα υλικά που χρειάζεται είναι τα παρακάτω:

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

Υλικά

200 ml γάλα

2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει στο μάτι στο 5 ή στο 6 βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

Μετά το αφήνω να κρυώσει λίγο αφού το μεταφέρω στα μπολάκια μου.

Τα βάζω στο ψυγείο για να κρυώσουν και σε 1 ώρα θα ναι έτοιμα για κατανάλωση.

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Μους σοκολάτα με 4 υλικά"

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

 Έχετε γάλα που πάει να λήξει και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Φτιάξτε μία κρέμα μιλφέιγ. Είναι εύκολη και πολύ εύγευστη. Φτιάχνεται με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Τα υλικά αναφέρονται παρακάτω:

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

Υλικά

500 ml γάλα φρέσκο

45 γραμμ κορν φλάουρ

100 γραμμ ζάχαρη

2 αβγά μεσαία

50 γραμμ βούτυρο έβαλα ΒΙΤΑΜ

2 βανίλιες 

250 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

Ζάχαρη άχνη

200 γραμμ σφολιατίνια ή μπισκότο τριμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν αφού ανακατέψουμε καλά. Όταν γίνουν όλα κρέμα κατεβάζουμε το κατσαρόλι από το μάτι.

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

Συμπληρώνουμε τις βανίλιες, το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, ώστε να ακουμπάει η μεμβράνη στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Στη συνέχεια αφού κρυώσει για καμιά ώρα, την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.

Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα από τα θρυμματισμένα σφολιατίνια ή το μπισκότο σε γυάλινα μπολ.

Βάζουμε από πάνω την κρέμα μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε από πάνω.

Διαβάστε περισσότερα >> "Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι"

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα

 Πλησιάζει το καλοκαίρι και ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός και επικίνδυνος. Ο καιρός δεν είναι όπως παλιά που ήμασταν παιδιά. Οι ακτίνες του ήλιου καίνε για περισσότερο καιρό και πιο έντονα το δέρμα μας. Εγώ προσωπικά έχω ευαίσθητο δέρμα και πρέπει να προστατεύομαι όλο το χρόνο σχεδόν. Γι αυτό και χρησιμοποιώ αντηλιακά όλο το έτος. 

Τα αντηλιακά που έχω δοκιμάσει και συστήνω ανεπιφύλακτα είναι το Capital Soleil Anti-Dark Spots SPF50+ της Vichy και το  Bee Sun Safe Anti Spot Anti Age Tinted SPF50 της Apivita.

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα

Το Capital Soleil Anti-Dark Spots SPF50+ της Vichy έχει λεπτή υφή, δεν αφήνει λιπαρότητα και παρέχει τέλεια κάλυψη στο δέρμα. Επίσης, δεν αφήνει να δημιουργηθούν πανάδες και στίγματα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα

Το Bee Sun Safe Anti Spot Anti Age Tinted SPF50 της Apivita είναι η ελληνική απάντηση στα αντηλιακά προσώπου. Έχει πιο σκουρόχρωμο χρώμα από αυτό τη Vichy. Κι αυτό είναι κατά των λεκέδων του προσώπου και δεν αφήνει το πρόσωπο να γυαλίζει. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια της εταιρείας Apivita. Το συστήνω για όσες σκουραίνουν αρκετά το καλοκαίρι.


Διαβάστε περισσότερα >> "Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα"

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή

 Η πιο απλή συνταγή για να φάμε ωραίο και νόστιμο μπουγιουρντί σε ένα μισάωρο στο σπίτι. Είναι το ίδιο με αυτό της ταβέρνας.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή

Υλικά

200 γραμμάρια φέτα

2 ντομάτες ή 10 τοματίνια 

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

Λίγο τυρί κίτρινο χοντροτριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη


Εκτέλεση

Σε ένα πήλινο κατά προτίμηση ταψάκι βάζουμε λάδι. 

Μετά στρώνουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα ή κομμένα στη μέση τοματάκια και αλατίζουμε.

Βάζουμε τη φέτα από πάνω και χύνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή


Βάζουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα τοματάκια. Αλατίζουμε.

Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή


Καλοφάγωτο!

Διαβάστε περισσότερα >> "Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή"

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Κρέμα νύχτας ρετινόλης Retinol Reboot από τη Youth Lab

Πρώτη φορά δοκιμάζω κρέμα με ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι μία μορφή της βιταμίνης Α. Την κρέμα αυτή δε μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν με την ίδια ευκολία όλοι, γιατί μπορεί να έχουμε αντενδείξεις. Μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό της επιδερμίδας ή και τσούκσιμο. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη ρετινόλη σωστά για να αποφύγουμε άσχημες συνέπειες. 

Στην αρχή, τη χρησιμοποιείς μόνο μία φορά την εβδομάδα. Μετά τη χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα και μόνο όταν δεν έχεις καμιά αντένδειξη την χρησιμοποιείς μέρα παρά μέρα. Καλό επίσης είναι να την εφαρμόζουμε στο δέρμα τη νύχτα γιατί το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Τις υπόλοιπες νύχτες φοράμε μία κανονική ενυδατική κρέμα νύχτας.

Κρέμα νύχτας ρετινόλης Retinol Reboot από τη Youth Lab

Επίσης, το πρωί φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει το δέρμα από το κοκκίνισμα. Αν παρόλα αυτά έχετε ερεθισμό τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο. Αυτά όλα τα έκανα για να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση της κρέμας αυτής. Δεν είχα κάποια αντένδειξη. Μέχρι σήμερα που την χρησιμοποιώ δεν είχα κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάτι άλλο δυσάρεστο.

Έχει πάντως πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι ακριβώς όπως τη λένε. Εξαφανίζει τις ρυτίδες και αφήνει μία ωραία αίσθηση στο δέρμα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε περισσότερα >> "Κρέμα νύχτας ρετινόλης Retinol Reboot από τη Youth Lab"

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα

 Έκανα μία παραλλαγή στο κατσικάκι. Το έκανα λεμονάτο. Και ομολογουμένως βγήκε φανταστικό. Ας δούμε όμως ένα ένα τα υλικά που χρησιμοποίησα.

Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα

Υλικά

1και μισό κατσικάκι μπούτι σπασμένο από το χασάπη

1/2 φακελάκι πατάτες μπέιμπι

3/4 φλυτζάνι λάδι ελιάς

2 λεμόνια

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 ποτήρι νερό

1 κουτάλι γλυκού αλάτι

1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι

Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα


Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά, το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά.

Βάζω τις πατάτες μέσα στο μπολ να μαριναριστούν.

Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί.

Προσθέτουμε το κατσικάκι αφού το πλύνουμε και το αλατοπιπερόνουμε.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω από το κατσικάκι.

Προσθέτουμε λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση για 1 και μισή ώρες με κλειστή τη γάστρα.

Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη μία ώρα.

Καλή σας επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα >> "Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα"

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Μους σοκολάτα με κακάο

 Το μους αυτό μου βγήκε λίγο αραιό, γιατί έβαλα κρέμα γάλακτος ελαφριά. Προτείνω να βάλετε την κανονική κρέμα γάλακτος αν θέλετε ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Μους σοκολάτα με κακάο

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές σούπας κακάο

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτάκι βανίλια

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε.

Μους σοκολάτα με κακάο

Μους σοκολάτα με κακάο


Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να πήξει.

Βάλτε το μείγμα σε 2 μπολάκια για μους και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Έτοιμα!


Διαβάστε περισσότερα >> "Μους σοκολάτα με κακάο"

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

 Βρήκα αυτή την πολύ ωραία συνταγή και τη δοκίμασα. Είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη. Το κέικ που έφτιαξα δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχουν μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα υλικά του είναι:

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Υλικά

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλυτζανιού ζάχαρη

1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου

2 κουτάκια βανίλια

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλιάς γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 

Σε ένα μπολ βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύω καλά.

Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το ανακάτεμα.

Βάζω τα υλικά σε μια φόρμα για κέικ και ψήνω για 35-40 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Μόλις το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει για να κόβεται χωρίς να σπάει. Στη φωτογραφία εγώ δεν περίμενα και μου έσπασε η φέτα.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι"

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πλύσιμο ρούχων tips

 Το πλύσιμο των ρούχων είναι ένας αναγκαίος μπελάς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να δούμε όμως ποια ρούχα πλένουμε, πόσο συχνά και πώς ρυθμίζουμε το πλυντήριό μας. 

Πλύσιμο ρούχων tips

Κατ' αρχάς δεν είναι όλα τα ρούχα το ίδιο. Τα χωρίζουμε σε λευκά, πολύχρωμα, αυτά που βγάζουν χρώμα, πλεκτά. Περιττό να σας πω ότι κάποιο ρούχο με έντονο χρώμα το πλένουμε στην αρχή μόνο του για να δούμε αν βγάζει και μετά με άλλα ρούχα, για να μην έχουμε τα μισά μας ρούχα βαμμένα με το δικό του χρώμα.

Τα σκούρα ρούχα τα πλένω στους 30 βαθμούς, αφού τα φορέσω δύο μέρες. Οι κάλτσες αν και σκούρες συνήθως, τις φοράω για μία μέρα μόνο και μετά πλύσιμο. Τα πλεκτά τα φοράω 2 με 3 ημέρες και μετά κι αυτά τα φρεσκάρω στο ειδικό πρόγραμμα που έχει το πλυντήριό μου για μάλλινα. Είναι δεν είναι μάλλινα τα πλεκτά είναι ευαίσθητα, γι' αυτό το προτείνω οπωσδήποτε να πλένονται στη χαμηλή θερμοκρασία και στο πρόγραμμα για μάλλινα. Τα λευκά συνήθως είναι εσώρουχα και σεντόνια καθώς και κάποια πουκάμισα ίσως και λευκές μπλούζες. Τα εσώρουχα και τα πουκάμισα καλό είναι να χρησιμοποιούνται μία μέρα την εβδομάδα. Τα σεντόνια πρέπει να χρησιμοποιούνται για μία εβδομάδα λένε οι ειδικοί. Εγώ τα πλένω στις δύο εβδομάδες στους 40 βαθμούς μαζί με τα λευκά.

Τι απορρυπαντικά χρησιμοποιώ όμως; Λοιπόν για τα σκούρα βάζω μαλακτικό συνήθως το Supline το συμπυκνωμένο. Για απορρυπαντικό βάζω το Dixan. Στα λευκά εκτός από το Dixan και το μαλακτικό βάζω και Vanish που είναι λευκαντικό και Calgon για την καλύτερη συντήρηση του πλυντηρίου. Στα πλεκτά βάζω το μαλακτικό και ειδικό απορρυπαντικό για τα πλεκτά, το Soflan.


Διαβάστε περισσότερα >> "Πλύσιμο ρούχων tips"

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα

 Ο καθαρισμός του μπάνιου είναι ένας μπελάς για κάθε σπίτι και όλες θέλουμε να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιώ τρία καθαριστικά για τον καθαρισμό του μπάνιου μου και θα σας τα πω σε αυτό το άρθρο. Κατ' αρχάς χρησιμοποιώ το Viakal για το μπάνιο, το δεύτερο είναι η χλωρίνη στη συσκευασία Klinex Ultra λεβάντα και τέλος το παπί Duck λεβάντα.

Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα


Τα βήματα που ακολουθώ για τον καθαρισμό και απολύμανση της τουαλέτας είναι τα εξής:

Βήμα πρώτο 

Πρώτη στη λίστα έρχεται η λεκάνη που την καθαρίζω ως εξής. Πρώτα παίρνω το πιγκάλ και πετάω τα όποια νερά έχει μέσα του στην λεκάνη. μετά καθαρίζω το βουρτσάκι του και ρίχνω λίγη χλωρίνη μέσα του και το αφήνω στην άκρη. 

Παίρνω το παπί και ρίχνω στην λεκάνη περιμετρικά και γύρω γύρω. Μετά με το βουρτσάκι του πιγκάλ βουρτσίζω το υγρό που βρίσκεται στη λεκάνη.

Με ένα σφουγγάρι που έχω μόνο για τη λεκάνη καθαρίζω τις υπόλοιπες επιφάνειές της με χλωρίνη. Αφήνω όλα τα υλικά για μισή ώρα και ξεβγάζω.

Βήμα δεύτερο

Σειρά έχει ο νεροχύτης. Πρώτα καθαρίζω με το Viakal. Με ένα σφουγγάρι που έχω για το υπόλοιπο μπάνιο βάζω χλωρίνη και απολυμένω το νεροχύτη. Επιμένω στα σημεία που φεύγει το νερό και όπου έχει αρχές μούχλας.

Βήμα τρίτο

Σε αυτό το στάδιο καθαρίζω τη μπανιέρα. Αφού ρίξω viakal για να φύγουν όλα τα άλατα απολυμαίνω μετά με χλωρίνη. 

Βήμα τέταρτο

Ψεκάζω με viakal όλα τα πλακάκια και σκουπίζω με το σφουγγάρι.

Βήμα πέμπτο

Το τελευταίο βήμα αφαιρεί και τους περισσότερους ρύπους και βακτήρια και είναι το σφουγγάρισμα του μπάνιου. Πάντα με λιγο χλωρίνη κι αυτό και η απολύμανση της τουαλέτας έχει τελειώσει.

Διαβάστε περισσότερα >> "Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα"

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Κουλουράκια με πορτοκάλι

 Όσο είναι ακόμα χειμώνας παίζει πολύ να έχουμε στο σπίτι μυρωδιές όπως αυτή του πορτοκαλιού. Αλλάζει κατευθείαν η διάθεση και κάνει την ατμόσφαιρα πιο οικεία και σπιτική. Γι αυτό είπα να φτιάξω μερικά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκάλι να μυρίσει όμορφα το σπίτι.

Κουλουράκια με πορτοκάλι


Υλικά

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι χυμός από φρέσκα πορτοκάλια

1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

450 γραμμ αλεύρι

1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα.

Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.

Κουλουράκια με πορτοκάλι

Φτιάχνουμε πλεξούδες μικρές με το ζυμάρι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στον αέρα.

Αλείφουμε τα κουλουράκια με κρόκο αυγού για να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Κουλουράκια με πορτοκάλι

Ψήνουμε για 10 λεπτά για να γίνουν μαλακά ή για 15 λεπτά για να γίνουν πιο σκληρά.

Κουλουράκια με πορτοκάλι

Το σπίτι όλο θα μοσχομυρίσει και θα έχετε τα πιο εύκολα κουλουράκια που κάνατε ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα >> "Κουλουράκια με πορτοκάλι"

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μας κρέας για φαγητό. Καιρό προσπαθώ να βρω τη συνταγή για να κάνω το πιο ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ. Νομίζω ότι την βρήκα. Είναι η παρακάτω και είναι εύκολη και υπέροχη.



Υλικά

  • 1/2 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1 Κρεμμύδι
  • Πιπεριά κόκκινη
  • Πιπεριά πράσινη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας κάρυ
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά (στο 7) ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει χρώμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κάρυ, τις πιπεριές και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μην καεί το αλεύρι.

Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνουμε για 5-10 λεπτά και βγάζουμε από το μάτι.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ"

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα

 Μπορεί να άργησα λίγο φέτος, αλλά το έφτιαξα τελικά το ημερολόγιο για το 2023 που περιέχει κάθε μήνα αναλυτικά.

Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα

Θα το κατεβάσετε εδώ: Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα

Διαβάστε περισσότερα >> "Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα"

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κεκάκια πορτοκάλι

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και θέλουμε να φτιάχνουμε γλυκά για τα παιδιά και για να χαιρόμαστε. Έφτιαξα κι εγώ ένα κέικ χριστουγεννιάτικο. Δεν έβαλα φρούτα μέσα αν και του πάνε πάρα πολύ, γιατί η μικρή μου δεν τα τρώει. Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά τα έχουμε σε κάθε σπίτι. Παρακάτω σας παραθέτω τη συνταγή που ακολούθησα.

Κεκάκια πορτοκάλι

Υλικά

2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κούπα ζάχαρη

3 αβγά

1 κούπα λιωμένο βούτυρο (βιταμ έβαλα εγώ)

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπάμε. 

Κεκάκια πορτοκάλι


Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πάλι.

Κεκάκια πορτοκάλι


Βάζουμε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα. 

Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκια μικρά.

Κεκάκια πορτοκάλι


Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 30-35 λεπτά.

Κεκάκια πορτοκάλι


Έτοιμα!




Διαβάστε περισσότερα >> "Κεκάκια πορτοκάλι"

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη

 Η γαλοπούλα στη γάστρα ψημένη σε σιγανή θερμοκρασία είναι ότι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα. Την έφτιαξα χρησιμοποιώντας πολλά μπαχαρικά και φρούτα και έγινε ονειρεμένη. Δείτε παρακάτω πώς έκανα τη δική μου γαλοπούλα.

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Υλικά

Για το μαρινάρισμα

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι αλάτι

Νερό


Για τη γέμιση

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι

200 γραμμ ρύζι

2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι

1/2 κουτ γλυκού κανέλα

1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι

1/2 κουταλιά γλυκού πιπέρι

100 γραμμ κράνμπερις ( ή σταφίδες)

100 γραμμ βούτυρο

1 ποτηράκι κρασί

1 κύβο ζωμός κοτόπουλου


Για το ψήσιμο της γαλοπούλας

1 μικρή γαλοπούλα (3 κιλά η δική μου)

4 πορτοκάλια χυμό

2 λεμόνια χυμό

100 γραμμ βούτυρο (βιτάμ)

Αλάτι

Πιπέρι


Προετοιμασία

Μαρινάρισμα

Την προηγούμενη ημέρα μαρινάρουμε τη γαλοπούλα. Τη βγάζουμε από την ψύξη ή την κατάψυξη και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό. 

Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε όλο το βράδυ.


Γέμιση

Την προηγούμενη νύχτα φτιάχνουμε και τη γέμιση ώστε να είναι κρύα όταν τη βάλουμε στη γαλοπούλα την επόμενη μέρα.

Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι να πάρουν χρώμα με το βούτυρο. 

Ρίχνουμε το κρασί τα μπαχαρικά και το ρύζι.

Προσθέτουμε και τον κύβο κοτόπουλου με λίγο νερό.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό και μετά βγάζουμε από το μάτι.


Ψήσιμο γαλοπούλας

Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάδα. Την αφήνουμε να στραγγίξει και μετά βάζουμε τη γέμιση που φτιάξαμε την προηγούμενη μέρα.

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε τη γαλοπούλα στη γάστρα.

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και το βούτυρο και αλείφουμε τη γαλοπούλα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο και κρατάμε για 10' τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και δεν ανοίγουμε το φούρνο για 2 ώρες.

Ανοίγουμε στις 2 ώρες και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, λεμόνι και βούτυρο.

Αφήνουμε για άλλη μισή ώρα σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε το φούρνο και αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας.

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Αφήνουμε για μισή ώρα να πάρει χρώμα η γαλοπούλα.

Σε μισή ώρα έτοιμη η γαλοπούλα μας

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Καλοφάγωτη.


Διαβάστε περισσότερα >> "Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη"