Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά

 Κάνω διάφορες δοκιμές για να δω τι αρέσει στην κόρη μου να τρώει. Της αρέσει το σκέτο ρύζι πολύ. Γι αυτό έφτιαξα ένα πιάτο με πιπεριές γεμιστές με σκέτο ρύζι. Τα υλικά είναι λίγα και όλοι μπορούν να τα βρουν εύκολα.

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά

Υλικά

12-14 πιπεριές πράσινες

250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα

200 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα κομμάτι από την πάνω πλευρά σαν καπελάκι και αφαιρούμε τα σπόρια.

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 

Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα τοματάκια και τη ρίγανη και το πιπέρι και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε το ρύζι όταν βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία 6. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Αφού βράσει το ρύζι γεμίζουμε τι πιπεριές με αυτό. Ρίχνουμε και λίγο αλατάκι επάνω τους. Περιχύνουμε με το χυμό τομάτας και λίγο λάδι.

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και τοποθετούμε στο φούρνο.

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση και βάζουμε το ταψί.

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά

Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Διαβάστε περισσότερα >> "Πιπεριές γεμιστές με ρύζι ορφανά"

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας


 Έψαχνα καιρό να δω τι θα κάνω με το τυρί που έχω στο ψυγείο και περνάει καιρός που έχω να το χρησιμοποιήσω. Και τι καλύτερο υπάρχει από το να το κάνω μία ωραία πίτα. Πήγα αγόρασα φύλλα κρούστας και ξεκίνησα να διαβάζω συνταγές. Κατέληξα σε δύο που τις έκανα συγχώνευση σε μία. Φυσικά θα τη μοιραστώ μαζί σας. Η συνταγή ακολουθεί.

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας

Υλικά

Για τα φύλλα

9 φύλλα κρούστας

100 γρ ελαιόλαδο για τα φύλλα

200 γρ νερό

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ διάφορα τυριά που έχετε στο ψυγείο καλό είναι το μισό να είναι φέτα

2 αυγά

300 ml γάλα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ. πιπέρι

Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη αν τα έχουμε βάλει εκεί και τα αφήνουμε να ρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε και τα άλλα τυριά τριμμένα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι.

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας

Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε το λάδι, το νερό και το αλάτι για τα φύλλα και ανακατεύουμε.

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας

Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία και βάζουμε ένα φύλλο σε ένα ταψί 25Χ35 που έχουμε αλείψει προηγουμένως καλά με το μείγμα λαδιού.

Αλείφουμε πάλι με το λάδι και μετά βάζουμε άλλο φύλλο κρούστας μέχρι να βάλουμε 5 τσαλακωμένα φύλλα.

Μετά ρίχνουμε τη γέμιση και φροντίζουμε να πάει παντού.

Αφού τελειώσουμε βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω από την πίτα και τα αλείφουμε ένα ένα με λάδι.

Όταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας


Χαράσουμε τα κομμάτια που θέλουμε να έχει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180C για 50-60 λεπτά.

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας


Την αφήνουμε να κρυώσει και καλή σας όρεξη!


Διαβάστε περισσότερα >> "Τυρόπιτα αφράτη με φύλλο κρούστας"

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα

 Τα κουλουράκια της Ανάστασης είναι τα πιο νόστιμα της εποχής. Όλες τα φτιάχνουμε με περισσή όρεξη και τέχνη. Φέτος έκανα κι εγώ τα κουλουράκια ή μάλλον η κόρη μου τα έφτιαξε με τα χεράκια της. Πολύ ζύμωμα και άπλωμα στο ταψί για φέτος.

Υλικά

200 γραμμ Βούτυρο γάλακτος 

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι

1 κουτ γλυκού σόδα

6 φλιτζ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

Άλειμμα

1 αβγό

Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα


Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.

Χτυπάμε με το αναδευτήρι το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. 

Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι με λιωμένη μέσα τη μαγειρική σόδα.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε τη ζύμη  με τα χέρια.

Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε όλα τα κουλουράκια με το αυγό.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις πάνω κάτω αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αν θέλουμε τραγανά για 30 λεπτά.



Διαβάστε περισσότερα >> "Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα"

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Κέικ νηστίσιμο σοκολάτα

 Ένα φανταστικό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας είναι το ιδανικό γλυκό για τις ημέρες πριν την Ανάσταση.

Κέικ νηστίσιμο σοκολάτα

Υλικά

145 γραμμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γραμμ κακάο

1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ γλυκού σόδα

25 γραμμ λάδι ελιάς

380 γραμμ γάλα αμυγδάλου

2 κουτ γλυκού ξίδι

150 γραμμ ζάχαρη 

60 γραμμ κουβερτούρα κομματάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το γάλα, με το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε όχι για πολύ ώρα.

Κέικ νηστίσιμο σοκολάτα


Στο τελικό μείγμα προσθέτουμε την κομμένη σε κομματάκια κουβερτούρα.

Βάζουμε σε μία φόρμα κέικ το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.

Κέικ νηστίσιμο σοκολάτα


Και έτοιμο το κέικ μας

Διαβάστε περισσότερα >> "Κέικ νηστίσιμο σοκολάτα"

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ιταλοελληνική κοτόσουπα

 Κάθε εβδομάδα τρώμε μία σούπα ανελλιπώς. Δεν έκανα κοτόσουπες γιατί βαριέμαι να κάνω το αυγολέμονο. Είδα όμως τη συνταγή της ιταλικής κοτόσουπας και είπα να τη φτιάξω με μερικές αλλαγές.

Ιταλοελληνική κοτόσουπα

Ας περάσουμε όμως στα υλικά και το πώς την έφτιαξα.

Υλικά

1,5 - 2 λίτρα νερό

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλινο

2 στήθη κοτόπουλο

1/2 λεμόνι

50ml ελαιόλαδο

100 γραμμ ρύζι

1 κύβο κνορ κοτόπουλο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το καρότο σε κομμάτια και το σέλινο και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Όταν αρχίσει να βράζει βγάζουμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα. Μετά προσθέτουμε τον κύβο και αφήνουμε να βράσει για 15 - 20 λεπτά.

Ιταλοελληνική κοτόσουπα

Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το ρύζι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να γίνει το ρύζι.

Σερβίρουμε ζεστό για να μη ρουφήξει το νερό το ρύζι.

Ιταλοελληνική κοτόσουπα


Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Ιταλοελληνική κοτόσουπα"

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Μηνιαίο ημερολόγιο 2024

 Το ημερολόγιο του 2024 είναι έτοιμο και σας περιμένει!

Είναι μηνιαίο και έχει τις αργίες του έτους 2024. Είναι σε μορφή αρχείου pdf για να μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δείτε.

Μηνιαίο ημερολόγιο 2024


Μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε εδώ:

Μηνιαίο ημερολόγιο 2024

Διαβάστε περισσότερα >> "Μηνιαίο ημερολόγιο 2024"

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Μπισκότα για το Halloween

 Κάναμε την πρώτη απόπειρά μας να φτιάξουμε μπισκοτάκια για το Hallowee. Η κόρη μου τα έφτιαξε εξ ολοκλήρου για μια δουλειά που απαιτούσε τουλάχιστον 3 ώρες. Το στόλισμα με τη ζαχαρόπαστα μόνο ήταν μία δουλειά μιάμιση με δύο ώρες. Παρακάτω θα δείτε την εύκολη συνταγή που χρησιμοποιήσαμε.

Μπισκότα για το Halloween


Υλικά

100 γραμ βούτυρο

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 αυγό

2 κουτάκια βανίλια

200 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Ζαχαρόπαστα

Χρώματα ζαχαροπλαστείου


Υλικά για το ζαχαρόνερο

100 γραμ ζάχαρη άχνη

100 γραμ νερό


Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ ή στο χέρι με το αναδευτήρι το βούτυρο λιωμένο  με τη ζάχαρη.

Μπισκότα για το Halloween

Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια.

Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Μπισκότα για το Halloween

Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μπισκότα για το Halloween

Όταν περάσει η ώρα θα φτιάξετε το ζαχαρόνερο.

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη.

Μπισκότα για το Halloween

Αφού νερό και ζάχαρη γίνουν ένα αφαιρείτε από τη φωτιά.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάχνετε σε ότι σχήμα θέλετε τα μπισκότα.

Τα βάλετε στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.

Μπισκότα για το Halloween

Αφού κρυώσουν τα αλείφετε με το ζαχαρόνερο.

Τέλος βάζετε τα χρώματα στη ζαχαρόπαστα και φτιάχνετε τα σχέδια που  θέλετε και εφαρμόζετε πάνω στα μπισκότα. Αυτό θα σας πάρει ώρα.

Μπισκότα για το Halloween

Μπισκότα για το Halloween
Είναι όμως δημιουργικό και θα σας αρέσει πολύ.

Μπισκότα για το Halloween

Και έτοιμα τα μπισκοτάκια σας.

Διαβάστε περισσότερα >> "Μπισκότα για το Halloween"

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Σοκολατόπιτα

 Ένα πολύ ωραίο κέικ ζουμερό με γεύση κακάο για να το φτιάξουμε εύκολα κι απλά.

Σοκολατόπιτα

Υλικά

180 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γραμ κακάο

225 γραμ κρυσταλική ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα μικρή αλάτι

100 γραμ βούτυρο λιωμένο

50 ml γάλα

2 βανίλιες κουτάκια

3 αυγά 

Για το σιρόπι

300 γραμ ζάχαρη

300 γραμ νερό

2 κουτ σούπας ρούμι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει η ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά. Το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα αλουμινίου για κέικ και βάζουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Σοκολατόπιτα


Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας.

Διαβάστε περισσότερα >> "Σοκολατόπιτα"

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

 Η μους αυτή είναι η πιο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε και είναι και πολύ νόστιμη. Την φτιάχνω όταν μου περισσεύει γάλα και όταν έχω λίγο χρόνο για να φτιάξω κάτι. Τα υλικά που χρειάζεται είναι τα παρακάτω:

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

Υλικά

200 ml γάλα

2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει στο μάτι στο 5 ή στο 6 βάζουμε το γάλα, το κακάο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

Μετά το αφήνω να κρυώσει λίγο αφού το μεταφέρω στα μπολάκια μου.

Τα βάζω στο ψυγείο για να κρυώσουν και σε 1 ώρα θα ναι έτοιμα για κατανάλωση.

Μους σοκολάτα με 4 υλικά

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Μους σοκολάτα με 4 υλικά"

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

 Έχετε γάλα που πάει να λήξει και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Φτιάξτε μία κρέμα μιλφέιγ. Είναι εύκολη και πολύ εύγευστη. Φτιάχνεται με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Τα υλικά αναφέρονται παρακάτω:

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

Υλικά

500 ml γάλα φρέσκο

45 γραμμ κορν φλάουρ

100 γραμμ ζάχαρη

2 αβγά μεσαία

50 γραμμ βούτυρο έβαλα ΒΙΤΑΜ

2 βανίλιες 

250 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

Ζάχαρη άχνη

200 γραμμ σφολιατίνια ή μπισκότο τριμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν αφού ανακατέψουμε καλά. Όταν γίνουν όλα κρέμα κατεβάζουμε το κατσαρόλι από το μάτι.

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

Συμπληρώνουμε τις βανίλιες, το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, ώστε να ακουμπάει η μεμβράνη στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Στη συνέχεια αφού κρυώσει για καμιά ώρα, την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.

Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι

Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα από τα θρυμματισμένα σφολιατίνια ή το μπισκότο σε γυάλινα μπολ.

Βάζουμε από πάνω την κρέμα μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε από πάνω.

Διαβάστε περισσότερα >> "Κρέμα μιλφέιγ να τη φας στο ποτήρι"

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα

 Πλησιάζει το καλοκαίρι και ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός και επικίνδυνος. Ο καιρός δεν είναι όπως παλιά που ήμασταν παιδιά. Οι ακτίνες του ήλιου καίνε για περισσότερο καιρό και πιο έντονα το δέρμα μας. Εγώ προσωπικά έχω ευαίσθητο δέρμα και πρέπει να προστατεύομαι όλο το χρόνο σχεδόν. Γι αυτό και χρησιμοποιώ αντηλιακά όλο το έτος. 

Τα αντηλιακά που έχω δοκιμάσει και συστήνω ανεπιφύλακτα είναι το Capital Soleil Anti-Dark Spots SPF50+ της Vichy και το  Bee Sun Safe Anti Spot Anti Age Tinted SPF50 της Apivita.

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα

Το Capital Soleil Anti-Dark Spots SPF50+ της Vichy έχει λεπτή υφή, δεν αφήνει λιπαρότητα και παρέχει τέλεια κάλυψη στο δέρμα. Επίσης, δεν αφήνει να δημιουργηθούν πανάδες και στίγματα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα

Το Bee Sun Safe Anti Spot Anti Age Tinted SPF50 της Apivita είναι η ελληνική απάντηση στα αντηλιακά προσώπου. Έχει πιο σκουρόχρωμο χρώμα από αυτό τη Vichy. Κι αυτό είναι κατά των λεκέδων του προσώπου και δεν αφήνει το πρόσωπο να γυαλίζει. Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια της εταιρείας Apivita. Το συστήνω για όσες σκουραίνουν αρκετά το καλοκαίρι.


Διαβάστε περισσότερα >> "Αντηλιακά προσώπου με χρώμα τι δοκίμασα"

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή

 Η πιο απλή συνταγή για να φάμε ωραίο και νόστιμο μπουγιουρντί σε ένα μισάωρο στο σπίτι. Είναι το ίδιο με αυτό της ταβέρνας.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή

Υλικά

200 γραμμάρια φέτα

2 ντομάτες ή 10 τοματίνια 

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

Λίγο τυρί κίτρινο χοντροτριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη


Εκτέλεση

Σε ένα πήλινο κατά προτίμηση ταψάκι βάζουμε λάδι. 

Μετά στρώνουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα ή κομμένα στη μέση τοματάκια και αλατίζουμε.

Βάζουμε τη φέτα από πάνω και χύνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή


Βάζουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα τοματάκια. Αλατίζουμε.

Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή


Καλοφάγωτο!

Διαβάστε περισσότερα >> "Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή"

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Κρέμα νύχτας ρετινόλης Retinol Reboot από τη Youth Lab

Πρώτη φορά δοκιμάζω κρέμα με ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι μία μορφή της βιταμίνης Α. Την κρέμα αυτή δε μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν με την ίδια ευκολία όλοι, γιατί μπορεί να έχουμε αντενδείξεις. Μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό της επιδερμίδας ή και τσούκσιμο. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη ρετινόλη σωστά για να αποφύγουμε άσχημες συνέπειες. 

Στην αρχή, τη χρησιμοποιείς μόνο μία φορά την εβδομάδα. Μετά τη χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα και μόνο όταν δεν έχεις καμιά αντένδειξη την χρησιμοποιείς μέρα παρά μέρα. Καλό επίσης είναι να την εφαρμόζουμε στο δέρμα τη νύχτα γιατί το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Τις υπόλοιπες νύχτες φοράμε μία κανονική ενυδατική κρέμα νύχτας.

Κρέμα νύχτας ρετινόλης Retinol Reboot από τη Youth Lab

Επίσης, το πρωί φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει το δέρμα από το κοκκίνισμα. Αν παρόλα αυτά έχετε ερεθισμό τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο. Αυτά όλα τα έκανα για να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση της κρέμας αυτής. Δεν είχα κάποια αντένδειξη. Μέχρι σήμερα που την χρησιμοποιώ δεν είχα κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάτι άλλο δυσάρεστο.

Έχει πάντως πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι ακριβώς όπως τη λένε. Εξαφανίζει τις ρυτίδες και αφήνει μία ωραία αίσθηση στο δέρμα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Διαβάστε περισσότερα >> "Κρέμα νύχτας ρετινόλης Retinol Reboot από τη Youth Lab"

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα

 Έκανα μία παραλλαγή στο κατσικάκι. Το έκανα λεμονάτο. Και ομολογουμένως βγήκε φανταστικό. Ας δούμε όμως ένα ένα τα υλικά που χρησιμοποίησα.

Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα

Υλικά

1και μισό κατσικάκι μπούτι σπασμένο από το χασάπη

1/2 φακελάκι πατάτες μπέιμπι

3/4 φλυτζάνι λάδι ελιάς

2 λεμόνια

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 ποτήρι νερό

1 κουτάλι γλυκού αλάτι

1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι

Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα


Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά, το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά.

Βάζω τις πατάτες μέσα στο μπολ να μαριναριστούν.

Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί.

Προσθέτουμε το κατσικάκι αφού το πλύνουμε και το αλατοπιπερόνουμε.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω από το κατσικάκι.

Προσθέτουμε λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση για 1 και μισή ώρες με κλειστή τη γάστρα.

Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη μία ώρα.

Καλή σας επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα >> "Κατσικάκι λεμονάτο στη γάστρα"

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Μους σοκολάτα με κακάο

 Το μους αυτό μου βγήκε λίγο αραιό, γιατί έβαλα κρέμα γάλακτος ελαφριά. Προτείνω να βάλετε την κανονική κρέμα γάλακτος αν θέλετε ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Μους σοκολάτα με κακάο

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές σούπας κακάο

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτάκι βανίλια

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε.

Μους σοκολάτα με κακάο

Μους σοκολάτα με κακάο


Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να πήξει.

Βάλτε το μείγμα σε 2 μπολάκια για μους και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Έτοιμα!


Διαβάστε περισσότερα >> "Μους σοκολάτα με κακάο"