Κάνω διάφορες δοκιμές για να δω τι αρέσει στην κόρη μου να τρώει. Της αρέσει το σκέτο ρύζι πολύ. Γι αυτό έφτιαξα ένα πιάτο με πιπεριές γεμιστές με σκέτο ρύζι. Τα υλικά είναι λίγα και όλοι μπορούν να τα βρουν εύκολα.
Υλικά
12-14 πιπεριές πράσινες
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
200 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα κομμάτι από την πάνω πλευρά σαν καπελάκι και αφαιρούμε τα σπόρια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα τοματάκια και τη ρίγανη και το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το ρύζι όταν βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία 6. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Αφού βράσει το ρύζι γεμίζουμε τι πιπεριές με αυτό. Ρίχνουμε και λίγο αλατάκι επάνω τους. Περιχύνουμε με το χυμό τομάτας και λίγο λάδι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και τοποθετούμε στο φούρνο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση και βάζουμε το ταψί.
Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.