Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Δίαιτα - παλεύοντας με το θηρίο της πείνας

Είναι εκείνες οι ώρες που περνάνε αργά και βασανιστικά, που περνάνε και με κάνουν να θέλω να αρπάξω κάτι να φάω. Οι ώρες τις δίαιτας. Κάνω δίαιτα και βλέπω άλλους να τρώνε ότι θέλουν, να απολαμβάνουν και να είναι στα κιλά τους. Κι εγώ με το παραμικρό μάσημα να βάζω κιλά. Και απογοητεύομαι και θέλω τόσο να φάω για να νιώσω καλά. Ή απλά να σταματήσω να σκέφτομαι. Να σταματήσω να σκέφτομαι την απόλαυση που δίνει το φαγητό. Εγώ που δεν καταλάβαινα τίποτα μέχρι πριν λίγα χρόνια, έχω εθιστεί σε αυτή την αίσθηση της γεύσης.

Δίαιτα - παλεύοντας με το θηρίο της πείνας

Για αυτό το λόγο χρειάζομαι κάτι άλλο πιο δυνατό από την ωραία γεύση. Χρειάζομαι κάτι να μου ξυπνήσει το πάθος για ζωή. Να με γεμίσει με θύμησες. Να με κάνει να ξεχάσω την απόλαυση της λαιμαργίας. Να μου δώσει κίνητρα να γίνω μία καλύτερη εγώ. Να γίνω καλύτερη και πιο δυνατή. Να βγω από το πηγάδι που αισθάνομαι ότι είμαι πεσμένη. Θέλω να πάω μπροστά, να προχωρήσω. Δεν είχα ποτέ μου εξαρτήσεις, και απορώ πώς απέκτησα αυτό το άσχημο συνήθειο. Πώς έγινε; Και πότε ακριβώς; Γιατί δε μπορώ να το νικήσω;

Προσπαθώ με όλη μου τη δύναμη. Να κατανικήσω την επιθυμία και να ξυπνήσω τον εαυτό μου, να χαίρεται άλλα πράγματα. Να οπλιστώ με τη δύναμη της δημιουργίας και να σκοτώσω το τέρας της λαιμαργίας.

Εσύ τι έχεις κάνει για να νικήσεις το τέρας;

6 σχόλια:

  1. Εγώ χτυπηθηκα στη γυμναστική σήμερα και το νερό κι ετοιμάζομαι να φάω... Bake rolls για βραδινό. Θα κατσαδιασω επίσης τον αντρα μου που τα έφερε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα εγώ προσπαθώ με πολύ δυσκολία να κρατηθώ να μην φάω τα πάντα

      Διαγραφή
  2. θα νικησεις Νατασσα μου :)

    αν μενεις αθηνα θα χαρω να σε δω στην παρουσιαση του νεου μου βιβλιου, θα γινει στην βαβελ στο Μαρουσι στις 7 το απογευμα στις 18 του μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Κίκή μου βρίσκομαι Θεσσαλονίκη και χάνω πολλά που γίνονται κάτω στην Αθήνα, καλή επιτυχία με το βιβλίο σου

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν συντοπίτισσα, δεν παλεύεται το θηρίο λέμε.
    Τώρα πήρα πάλι την απόφαση να ελαττώσω τα γλυκά.
    Δεν ορκίζομαι κιόλας 😂😂😂😂
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω γράψει αρκετά άρθρα για τη δίαιτα και θα γράψω κι άλλα μέχρι να βρω τη χρυσή λύση που μάλλον την ξέρω και είναι να τρώμε λιγότερο

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου