Τα μπισκότα βουτύρου είναι από τα αγαπημένα της κόρης μου, γι αυτό φτιάχνουμε σίγουρα μέσα στο Δεκέμβριο για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο. Αυτή τη φορά κάναμε μία συνταγή που την είδε η κόρη μου στο διαδίκτυο. Εγώ βρήκα τα υλικά που τα έχουμε όλες στο σπίτι, και η Βαλεντίνα έβαλε την τέχνη.
Υλικά
250 γραμμ Βούτυρο (λιωμένο)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αβγά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά σούπας βανίλια
Παρασκευή
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, αφού το λιώσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, και τη βανίλια. /Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στο μπολ τα 2 αβγά. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αλευρώνουμε τον πάγκο για να το ανοίξουμε και να φτιάξουμε μπισκότα με κουπάτ. Εμείς τα κάναμε με πάχος 5-6 χιλιοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στην πάνω κάτω αντίσταση για 15 λεπτά.
και με τρουφάκια πολύχρωμα από επάνω
Έτοιμα!
Μην τα βλέπετε μαλακά. Όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.