Ένα πολύ ωραίο κέικ ζουμερό με γεύση κακάο για να το φτιάξουμε εύκολα κι απλά.
Υλικά
180 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμ κακάο
225 γραμ κρυσταλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μικρή αλάτι
100 γραμ βούτυρο λιωμένο
50 ml γάλα
2 βανίλιες κουτάκια
3 αυγά
Για το σιρόπι
300 γραμ ζάχαρη
300 γραμ νερό
2 κουτ σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να λιώσει η ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά. Το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα αλουμινίου για κέικ και βάζουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας.