Μετά την τυρόπιτα χωρίς φύλλο το ψαξα κι άλλο και βρήκα μια πιο πλήρη συνταγή. Την τεμπελοτυρόπιτα. Δοκίμασα να την φτιάξω κι έμεινα παραπάνω από ευχαριστημένη. Είναι για 4-5 άτομα και γίνεται σε ένα μικρό ταψάκι. Επίσης, φουσκώνει πολύ και είναι εύγεστη κι ας μην έχω προσθέσει καθόλου αλάτι.
Υλικά
1 γιαούρτι 200 γραμμάρια
3 αυγά
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουτάλια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
λίγο φέτα θρυματισμένη
λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο
λίγο πιπέρι
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και το κίτρινο τυρί που έχουμε τρίψει.
Τοποθετούμε σε ένα μικρό κυκλικό ταψάκι.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει για 40 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!