Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Καθάρισμα σπιτιού για το Χειμώνα

Ήρθε το Φθινόπωρο και άρχισε να κρυώνει ο καιρός. Σιγά σιγά μαζεύουμε τα καλοκαιρινά και βγάζουμε τα χειμωνιάτικα. Οπότε έφτασε ο καιρός για να κάνουμε τη γενική καθαριότητα του χειμώνα. Να σηκώσουμε τα καλοκαιρινά χαλιά, να φέρουμε από το καθαριστήριο τα χειμερινά χαλιά και να τα στρώσουμε σε ένα σπίτι που πρώτα θα καθαρίσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Καθάρισμα σπιτιού για το Χειμώνα

Όπως σας έχω ξαναπεί εγώ συνηθίζω να καθαρίζω το σπίτι ανά δωμάτιο. Ξεκινάω από τα υπνοδωμάτια που είναι πιο καθαρά και συνεχίζω με το σαλόνι και στο τέλος την κουζίνα και την αποθήκη. Όπου στην αποθήκη γίνεται ο μεγαλύτερος χαμός με τα τρόφιμα και τις θέσεις που πρέπει να είναι τοποθετημένα για να τα βρίσκω εύκολα και γρήγορα. Για την καλύτερη οργάνωση της γενικής καθαριότητας έχω φτιάξει ένα πλάνο που θα το βρείτε εδώ, Πρόγραμμα γενικής καθαριότητας σπιτιού. Για την καθαριότητα της κάθε εβδομάδας έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα εδώ, Πρόγραμμα καθαρισμού σπιτιού.

Ήδη έχω ξεκινήσει με το καθάρισμα του παιδικού δωματίου, που ήταν παιχνιδάκι, καθώς η ντουλάπα της κόρης μου είναι ακόμα καινούργια και ήταν σχεδόν καθαρή. Μου έφτασαν δύο ώρες για να κάνω ένα καλό καθάρισμα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δε μπορώ να διαθέσω πολύ χρόνο κάθε φορά για καθάρισμα, γιατί εργάζομαι. Οπότε έσπασα τις δουλειές ώστε να καθαρίζω ένα δωμάτιο ανά εβδομάδα.

Θα συνεχίσω με την κρεβατοκάμαρα όπου εκεί είναι η περισσότερη δουλειά με τις δύο ντουλάπες που βρίσκονται εκεί. Τα πατώματα είναι καθαρά αλλά οι ντουλάπα ειδικά η μία είναι μεγάλη και θα πρέπει να βγουν όλα και να ξαναμπούν με τη σωστή σειρά και καθαρά. Ακολουθεί το σαλόνι με τα κρύσταλλα και τα ντουλαπάκια του. Εκεί θα γίνει ένα καλό πλύσιμο των υαλικών. Τέλος τα ντουλάπια της κουζίνας χρειάζεται να απολυμανθούν και όλα να ξαναμπούν μέσα ωραία και καθαρά. Στην κουζίνα έχω ένα μικρό αποθηκάκι όπου βάζω τα τρόφιμα. Θα πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα και εκεί. Να μπουν τα υλικά σε δοχεία και γυάλινα βαζάκια και να καθαριστούν τα πλαστικά κουτιά που τα έχω. Είδα επίσης ότι στο ΙΚΕΑ έχει κάτι πολύ όμορφα καλαθάκια με τρύπες για τα κρεμμύδια και τις πατάτες που θέλω να αγοράσω για να τα έχω τακτοποιημένα κι αυτά χωρίς να χαλάνε. Τα είδα και μου άρεσαν πολύ.

Φυσικά υπάρχει και το καθάρισμα των χαλιών. Έχω καλοκαιρινό και χειμερινό χαλί. Τα δίνω και μου τα καθαρίζουν, αλλά όταν έρχονται χρειάζεται να καθαρίσω και τα πατώματα καλά. Μαζί με τα χαλιά πλένω και τις κουρτίνες από όλα τα δωμάτια. Παλιά τις σιδέρωνα, αλλά πλέον τις πλένω και τις κρεμάω και έχουν μια πιο φυσική υφή.

Αυτά με τις ετοιμασίες μου. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες, μάνες ή όχι, να έχουν όρεξη για να τα βγάλουν πέρα με τη γενική καθαριότητα του σπιτιού τους. Αναμένω τα σχόλιά σας.

2 σχόλια:

  1. Ξεκίνησα τη γενική μου από την αποθήκη κι έπειτα την κουζίνα. Ανάποδα από το πλανο σου δηλαδή. Με παρηγόρησε το γεγονός οτι δουλεύεις και αφιερώνεις μία εβδομάδα συνήθως για τη γενική ενός δωματίου. Θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω κι εγώ για να μην αγχώνομαι. Ευχαριστούμε για τα χρήσιμα τιπς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ωραία το θέμα είναι ότι ξεκίνησες εγώ να δω πότε θα αρχίσω

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου