Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πώς φτιάχνω ένα blog στο wordpress


Δοκίμασα να δω τι blogs δημιουργούνται από την εφαρμογή wordpress. Στην αρχή η εφαρμογή wordpress ζητάει να συνδεθείς. Εάν έχεις  ήδη λογαριασμό στο gmail, που μάλλον έχεις, αν έχεις κινητό με android λογισμικό. Συνδέεσαι  λοιπόν με τον gmail λογαριασμό σου.  Έτσι στο προφίλ σου παίρνει το όνομα και το e-mail σου από το λογαριασμό σου στη google.
Πώς φτιάχνω ένα blog στο wordpress

Μόλις συνδεθείς πατάς επάνω αριστερά το Ο ιστοτόπος μου. Σου ζητάει να δώσεις μία περιγραφή και ένα όνομα για την ιστοσελίδα σου. Δώσε κάτι πρόχειρο για να συνεχίσεις. Εξάλλου το όνομα του blog σου μπορείς να το αλλάξεις αφού το δημιουργήσεις και μετά. Μόλις βάλεις τα στοιχεία σου εμφανίζει από τα αριστερά ένα μενού από όπου μπορείς να αλλάξεις σχεδόν τα πάντα στο καινούργιο σου blog.

Για να αλλάξεις τώρα το όνομα του blog σου σε ένα πιο φιλικό, γιατί συνήθως δίνει ένα όνομα στην αρχή με έναν τεράστιο αριθμό, πηγαίνεις αριστερά στις Ρυθμίσεις. Εκεί στη Διεύθυνση site βάζεις ένα πιο φιλικό όνομα για την ιστοσελίδα σου. Από τον Τίτλο του ιστοτόπου μπορείς να γράψεις τη βασική ιδέα της ιστοσελίδας σου. Στον Υπότιτλο ιστοτόπου μπορείς να γράψεις ποιο θα είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου. Άλλαξε τη γλώσσα στα ελληνικά και την Site Timezone σε +2.
Το καλό με το wordpress είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να περάσεις σε πιο επαγγελματικό blog. Από το Πλάνο αριστερά έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις domain name δικό σου, δηλαδή πχ ένα www.onomapouthelw.gr. Όταν επιλέξεις κάποιο από τα πακέτα επί πληρωμή, μπορείς να αποφύγεις και τις διαφημίσεις από το blog σου.

Έχει και άλλες ευκολίες και πλεονεκτήματα. Έχω τη δωρεάν έκδοση και δε μπορώ να τις χρησιμοποιήσω όλες. Ωστόσο το ψάχνω ακόμα για να δω τι άλλο καλό έχει και θα σας ενημερώνω.
Θέλεις κι εσύ να ξεκινήσεις ένα blog;

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Θέλω να φτιάξω ένα site, ψάχνω πως να το στήσω, καθώς και άλλα τεχνικά θέματα. Αυτή τη στιγμή έχω έτοιμα τα κείμενα του site και επειδή θέλω να μεταφραστεί σε άλλες 3 γλώσεις απευθύνθηκα σε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες μετάφρασης https://www.interpreters.gr/metafrasi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες την ανάρτησή μου χρήσιμη δες και άλλες αναρτήσεις που έχω για το πώς να δημιουργήσεις μία σελίδα για το blog σου

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου